Brunsel Beef brengt mensen weer naar de boerderij

Steeds meer mensen vragen zich af waar hun voedsel vandaan komt. Een sentiment waar Kalverhouderij Reimert uit Luttenberg op inspeelt door het eigen kalfsvlees direct vanaf de boerderij te verkopen. Onder de noemer Brunsel Beef biedt een houten chalet voorzien van een diepvriesautomaat op basis van zelfbediening toegang tot een stuk vlees, waarvan de herkomst meer dan duidelijk is. “Brunsel Beef brengt mensen weer naar de boerderij”, vertellen Luuk en Irma Reimert. “Het is een mooie manier om te laten zien hoe wij dagelijks met veel passie werken voor een heerlijk stukje vlees waar mensen met smaak van genieten.”

Kalverhouderij Reimert is een maatschap, waarin Luuk al enkele jaren met zijn ouders en broer samenwerkt. Het is een ondernemend stel dat met initiatieven als Brunsel Beef heel bewust bezig is met de ontwikkeling van hun bedrijf. Met Brunsel Beef werd dan ook een activiteit aan het boerenbedrijf toegevoegd, die goed behapbaar is als de broers het in de toekomst met z’n tweeën moeten doen.

Perfecte smaak
Brunsel Beef bestaat uit een mooi houten chalet met een goed isolerend sedumdak. Binnen staat een groot diepvriesautomaat met tweeënveertig vakjes gevuld met diepgevroren rollade, biefstuk, braadworst, gehakt en meer. Klanten kunnen er met contant geld en eind dit jaar, als de glasvezel op orde is, contactloos betalen. “In totaal verkopen wij zo’n twintig soorten kalfsvlees inclusief de bereidingswijze op papier. Om de smaak goed tot z’n recht te laten komen, is het namelijk van belang het vlees volgens de juiste bereiding klaar te maken”. Een op de wand getekend kalf toont waar elk stuk vlees zit. Met een bedrijfsfilm laat de familie zien hoe kalveren van veertien tot dertig dagen oud op diervriendelijke wijze drie stallen doorlopen tot ze acht maanden oud zijn. Daarna worden zij met een geklimatiseerde wagen door een vleesproducent uit Den Bosch opgehaald. “Enkele van onze kalveren gaan voor de slacht naar een lokale slager, die het vlees vervolgens diep-gevroren aan de boerderij teruglevert.”

Grote gok
Op 24 juni 2017 werd Brunsel Beef officieel geopend door wethouder van Loevezijn. Sindsdien weten steeds meer mensen hun weg naar het kalfsvlees van de familie Reimert te vinden. “Wij hadden geen idee wat we van de automaat konden verwachten, er zijn in heel het land namelijk maar twee andere boerenbedrijven die op deze manier hun product verkopen.” Het chalet staat op steenworp afstand van de boerderij, zodat Luuk en Irma een oogje in het zeil kunnen houden en mensen met vragen even snel aan kunnen kloppen of contact kunnen leggen via het telefoonnummer dat duidelijk in het chalet te vinden is. “Regelmatig vullen wij de automaat bij, maar niet alle soorten zijn altijd verkrijgbaar, een kalf heeft nu eenmaal maar één tong.” Terugkijkend op de afgelopen maanden kunnen Luuk en Irma niet anders concluderen dan dat zij in hun opzet zijn geslaagd: mensen een eerlijk antwoord geven op de vraag waar hun voedsel nou eigenlijk vandaan komt.

Brunsel Beef
Brunselweg 4
8105 RW Luttenberg
06 – 27366152
luukreimert@hotmail.com

Door Redactie