Opbouwwerk: samen staan we sterk!

Met opbouwwerk levert WijZ welzijn een positieve bijdrage aan de leefbaarheid van alle wijken, buurten en dorpen in de gemeente Raalte. Voor alle inwoners zijn onze opbouwwerkers Saskia Pijnappel en Kamal Ramkalup dichtbij en bereikbaar. “Ook zijn wij actief binnen alle kernteams van de gemeente Raalte en onderhouden wij intensieve contacten met Plaatselijk Belangen, religieuze organisaties, ondernemers, sportverenigingen en sociaal-culturele organisaties. In ons opbouwwerk telt iedereen mee, want samen staan wij sterk.” 

Door hun directe aanwezigheid en goede bereikbaarheid weten Saskia en Kamal wat er in de wijken, buurten en dorpen leeft. “Wij hebben inmiddels een uitgebreid en divers netwerk opgebouwd. Korte lijnen maken dat wij signalen snel oppikken om vervolgens effectief de nodige acties op touw te zetten.” Onze opbouwwerkers zijn ook belangrijke partners in de Kracht van Raalte (Kr8) en dus kan er vlot worden doorverwezen naar betrokken en deskundige partners. “Uitgangspunt is wel dat wij mensen en organisaties zoveel mogelijk in hun eigen kracht zetten. Wij nemen initiatieven niet over, maar leggen de verantwoordelijkheid terug. Wel helpen, denken en kijken wij mee en houden waar nodig een vinger aan de pols.” 

Goede ideeën
Saskia en Kamal hebben al heel wat initiatieven succesvol ondersteund. Zo hielpen zij bij het aanvragen van subsidie voor een duofiets in Broekland, Mariënheem en Nieuw Heeten. Ook kwamen zij zelf met ideeën om de leefbaarheid verder te versterken. Eén van die ideeën is Bakburen, waarbij een bakblik steeds opnieuw wordt gevuld en doorgegeven om ontmoeting te stimuleren. “Heb jij ook een goed idee, maar lukt het niet om tot een concreet resultaat te komen? Laat het ons weten, want wij helpen graag om ook jouw idee eventueel samen met andere dorpsgenoten te realiseren.”

Saskia Pijnappel, opbouwwerker voor Mariënheem, Laag Zuthem, Lierderholthuis, Heeten, Broekland en Luttenberg, is bereikbaar via telefoon: 06 – 13 67 84 78 of mail: s.pijnappel@wijz.nu.

Kamal Ramkalup, opbouwwerker voor Heino, Nieuw Heeten en Raalte, is bereikbaar via telefoon: 06 – 46 85 53 38 of mail: k.ramkalup@wijz.nu.

Doe mee aan de gebakjesactie!

In ons land voelen veel mensen, oud én jong, zich regelmatig eenzaam. Voor hen is contact met familie, vrienden en/of buren niet vanzelfsprekend. Zij krijgen niet zo vaak bezoek en ervaren weinig gezelligheid om zich heen. Van 1 tot en met 8 oktober 2019 vragen we aandacht voor al deze mensen tijdens de landelijke Week tegen Eenzaamheid, in de gemeente Raalte beter bekend als de Week van de Ontmoeting. Na het succes van vorig jaar organiseren Bakkerij van der Most, WijZ welzijn en de kernteams in deze week opnieuw de gebakjesactie en wel op donderdag 3 oktober 2019.

Hoe werkt de gebakjesactie?
Je kent vast wel iemand die vaak alleen is en weinig sociale contacten heeft, iemand die zeker blij zal zijn met een bezoek en gratis gebakje. Meld je dan voor dinsdag 24 september 2019 aan met je eigen naam en (mail)adres, de naam en het adres van degene die je wilt bezoeken en het aantal gebakjes dat je nodig hebt. 

Mensen uit Raalte en omstreken kunnen zich aanmelden bij WijZ welzijn, telefoon: 038 – 8515700 of mail: receptiedekern@stdekern.nl. De gebakjes zijn vervolgens op 3 oktober 2019 af te halen bij Bakkerij van der Most, Nieuwe Markt 9 in Raalte. 

Mensen uit Heino en omstreken kunnen zich aanmelden bij het Dorpshuus Heino, telefoon: 0572 – 700212 of mail: info@dorpshuusheino.nl. De gebakjes zijn vervolgens op 3 oktober 2019 af te halen bij Bakkerij van der Most, Canadastraat 11 in Heino. 

Wil je graag meedoen, maar weet je niet wie je met een bezoek en gebakje kunt verblijden? Meld je dan toch aan en wij regelen iemand die je kunt bezoeken.

 

Door Redactie