In een stap naar een veiligere buurt heeft Wim Heerink uit Lemelerveld een mooie prijs gewonnen. Univé heeft onlangs een prijsvraag uitgeschreven onder het motto “Maak kans op een AED-apparaat voor jouw buurt!”. Dit met als doel het voorkomen en beperken van schade, ook als het om je gezondheid gaat.

Een AED-apparaat (Automatische Externe Defibrillator) is van onschatbare waarde in noodsituaties zoals een hartstilstand. Het kan het verschil maken tussen leven en dood, omdat het snelle reanimatie mogelijk maakt in afwachting van professionele medische hulp. Met meer dan 17.000 mensen die jaarlijks worden getroffen door een hartstilstand, is de aanwezigheid van een AED van levensbelang.

Wim Heerink heeft met zijn deelname aan de prijsvraag niet alleen een AED-apparaat gewonnen, maar ook een verwarmde buitenkast en een reanimatiecursus voor de buurt. Door zijn keuze om het AED-apparaat te laten installeren op Kloostertuin 1 in Lemelerveld, draagt hij bij aan het vergroten van de veiligheid in zijn directe omgeving.

Met deze positieve stap toont Wim Heerink zijn toewijding aan de veiligheid en het welzijn van zijn buurtgenoten. Deze actie benadrukt het belang van burgerinitiatieven bij het creëren van een veilige en ondersteunende gemeenschap.

Gefeliciteerd, Wim Heerink, en bedankt voor je waardevolle bijdrage aan een veiligere buurt!

https://www.unive.nl/

Door Redactie