Ben jij betrokken bij een bewoners- of burgerinitiatief dat actief is op het gebied van circulariteit? Ding dan mee naar de prijs voor het beste circulaire burgerinitiatief in de provincie Overijssel.

Je wint hiermee een jaar lang gebruik van het ‘Kringlogo’. Het winnende initiatief mag een jaar lang het Kringlogo in alle uitingen gebruiken en krijgt provinciale en landelijke publiciteit. Nomineer jouw favoriete Overijsselse circulaire burgerinitiatief uiterlijk 13 januari 2023.

Inspirerende initiatieven

Circulaire projecten die door burgers of bewoners worden opgezet zijn op andere waarden gericht dan geld of kosten. Het gaat bij dit soort initiatieven vooral om het creëren van maatschappelijke meerwaarde. Denk bijvoorbeeld aan initiatieven om voedsel in een lokale, gesloten kringloop te krijgen, aan de totstandkoming van een gezamenlijk wormenhotel of aan initiatieven die actief zijn om afval te voorkomen of te recyclen.

Deze initiatieven zijn inspirerend en dienen als voorbeeld voor andere burgers en bewoners die zelf ook aan de slag willen gaan. Daarom zet Natuur en Milieu Overijssel het leukste, mooiste of innovatiefste burgerinitiatief extra in de spotlights tijdens de Week van de Circulaire Economie.

De landelijk campagneweek Week van de Circulaire Economie vindt plaats van 6 tm 11 februari en is bedoeld om zoveel mogelijk mensen mee te nemen in de circulaire economie. Tijdens deze week zullen wij via onze kanalen aandacht besteden aan de winnaars.

Zo doe je mee:

Wil je jouw project opgeven of ken je een burgerinitiatief bij jou in de buurt, neem dan contact op via i.postma@natuurenmilieuoverijssel.nl. Beantwoord in je mail de volgende vragen:

– Naam initiatief?
– Naam contactpersoon?
– Kun je één of twee voorbeelden noemen van circulaire activiteiten van het initiatief?
– Wat maakt dit initiatief zo succesvol?
– Wanneer is het initiatief gestart?
– Met wie of welke partijen wordt het initiatief uitgevoerd?
– Wordt het initiatief geheel door vrijwilligers uitgevoerd?
– Waarom kan het initiatief dit steuntje in de rug goed gebruiken?

De ‘Kringlogo’ prijs is een initiatief van de gezamenlijke Natuur en Milieufederaties.

Opgeven kan tot en met 13 januari 2023

Bijschrift foto: vorig jaar won het initiatief “Alle shampooflessen verzamelen!” uit Dalfsen de Kringlogoprijs. Op de foto zien we toenmalig kinderburgemeester Myla Groenendijk, die de prijs namens Dorpen van Morgen in ontvangst nam.

Door Redactie