Hoe gaat u straks wonen? Heeft u daar al wel eens over nagedacht? Uw woning wordt wellicht te groot, is niet langer geschikt voor u of u vindt zorg in de buurt steeds belangrijker. Het is goed nu al na te denken over later. Want een woning die nu goed bij u past, kan in de loop van de tijd een last of zelfs een hindernis worden. Welke mogelijkheden zijn er dan eigenlijk en waar moet u aan denken? 

Bijna iedereen wil zo lang mogelijk zelfstandig wonen, liefst in het oude, vertrouwde huis. Vaak kan dat ook, misschien met wat aanpassingen en hulp van familie, buren of thuiszorg. Maar voor plezierig oud worden is het ene huis meer geschikt dan het andere. Ook de buurt en uw eigen leefstijl en gezondheid spelen mee. Veel mensen wachten te lang met nadenken over de toekomstige woon-wensen, terwijl er juist door hier op tijd mee aan de slag te gaan véél meer kan. Wacht dus niet langer dan nodig! Juist als u er op tijd aan begint, is er meer mogelijk dan u wellicht denkt.

Om u te helpen biedt Rabobank inzicht, advies en financiële oplossingen op het thema ‘Wonen voor Senioren’, voor iedereen vanaf 55 jaar.

Voor wie is ‘Wonen voor Senioren’?
‘Ben ik niet te oud om een hypotheek te krijgen’? Dat is een vraag die regelmatig wordt gesteld. Nee, er is geen maximale leeftijd gekoppeld aan deelname aan ‘Wonen voor Senioren’. Iedere leeftijd verdient maatwerk.

Senioren hebben over het algemeen al een aardige wooncarrière achter de rug. Vaak is men meer dan eens verhuisd, is de periode van renteaftrek grotendeels voorbij en is de lening voor de woning flink, of zelfs helemaal, terugbetaald.

De levensfase waarin senioren zich bevinden, brengt vaak weer nieuwe woonvragen met zich mee. Vragen van een andere aard dan bijvoorbeeld voor een starter op de woningmarkt.

U zoekt bijvoorbeeld een oplossing om kleiner te gaan wonen. Of u wilt een deel van de overwaarde van uw woning met een warme hand overdragen aan uw kinderen. Of gebruiken voor aanvulling van uw inkomen. U wilt uw woning verbouwen, zodat u prettig kunt blijven wonen. Rabobank helpt u uw mogelijkheden in kaart te brengen en inzicht te -krijgen in oplossingen voor uw situatie. Dit kan in een oriënterend gesprek. Aan een oriënterend gesprek zijn geen kosten verbonden.

Meer informatie?
Zorgeloos oud worden is vanzelfsprekend voor de Rabobank, ook als het moeilijker wordt. Daarom heeft de bank een landelijk platform opgericht: ‘IkWoonLeefZorg’. Het is een website waar u niet alleen informatie kunt vinden over langer zelfstandig wonen, maar ook over hulp en zorg, financiën en sociale contacten. Kijk op www.ikwoonleefzorg.nl. 

Heeft u een voorkeur voor een persoonlijk gesprek? Maak gerust een afspraak met mij of een van mijn collega’s.

Sandra Reins-Hoogeboom
t: (06) 22 72 41 09

Rabobank Salland
e: financieeladvies.salland@rabobank.nl
i: www.rabobank.nl/salland

 

Door Redactie