Goed nieuws voor Mariënheem! Het stedenbouwkundigplan voor de nieuwbouwlocatie aan Hellendoornseweg is vastgesteld. Er komen 54 woningen. Bijna de helft van de kavels is bedoeld voor compacte, betaalbare woningen. Ook is er veel ruimte voor huurwoningen.

Wethouder Alexander Kreule: “Vanuit het dorp kwam de wens om vooral te bouwen voor starters en senioren. Daar geven we met de kleinere woningen gehoor aan.” Er komen 27 rijwoningen, 16 twee-onder-één-kap woningen, 7 vrijstaande woningen en 4 geschakelde woningen (half vrijstaand). 25% van de woningen wordt een huurwoning. SallandWonen gaat deze woningen bouwen.

Naam nieuwbouwplan

Bij een nieuwe woningbouwlocatie hoort ook een nieuwe naam. Heb jij een goed idee? Stuur hem in via www.raalte.nl/woningbouw-marienheem. Dit kan t/m 4 juni 2023. De winnaar krijgt een leuke prijs. De winnende naam wordt samen met Plaatselijk Belang gekozen.

Vervolg

De volgende stap is het bestemmingsplan. Dit plan bevat regels over wat er precies gebouwd mag worden. Het streven is om dit plan zo snel mogelijk ter inzage te leggen. De gemeente verwacht in de loop van 2024 te starten met de uitgifte van de eerste kavels, zodat de bouw halverwege dat jaar van start kan.

Meer informatie

Ga voor meer informatie naar www.raalte.nl/woningbouw-marienheem.

Door Redactie