Heino – Elkaar ontmoeten en lekker bewegen. Vrienden van De Tippe en Sportbedrijf Raalte organiseren dit jaar weer zes 50+ Zomerfitochtenden bij Zwembad De Tippe in Heino. Op dinsdag 19, 26 juli en 2, 9, 16 en 23 augustus 2022 van 10.00 tot 11.30 uur zijn er leuke, laagdrempelige workshops. Deelname is gratis.

Elke ochtend begint met koffie, thee en iets lekkers, waarna de deelnemers tweemaal 20 minuten gaan bewegen. Elke dinsdag is er een ander programma. De Zomerfitochtenden trekken al enkele jaren een enthousiast en divers publiek in alle leeftijden vanaf 50 jaar. Mariet Kleinlangevelsloo deed in 2021 voor het eerst mee aan de Zomerfit. Haar ervaring: “Naast de gezelligheid, is er ruime keuze in workshops. Erg leuk om te doen en goed vol te houden.”

Activiteiten

De activiteiten zijn op de ligweide van het zwembad en voor de liefhebbers zijn er ook workshops in het water. De organisatie is in handen van vrijwilligers van Vrienden van De Tippe, Fysiotherapeut Rolien van der Heijden, Tai Chi instructeur Anja Dam en Inge Prins van Sportbedrijf Raalte. Dit jaar zijn er ook Brain Gym workshops van Maike Korte, waarbij zowel lichaam als geest worden uitgedaagd. En VV Heino verzorgt een aantal dinsdagen Walking Football.

Opgeven

Deelname aan de 50+ Zomerfitochtenden is gratis. Een vrijwillige bijdrage is welkom. U kunt zich aanmelden door uw naam, adres, e-mail, telefoonnummer en de datum van deelname te mailen naar info@vriendenvandetippe.nl. U kunt ook een inschrijfformulier invullen en inleveren bij het Dorpshuus of zwembad de Tippe. Ook mensen met een rolstoel of rollator zijn van harte welkom. Makkelijk zittende kleding is aan te raden. Meer informatie is te vinden op www.vriendenvandetippe.nl

Door Redactie