In 2022 heeft Duurzaam Heino samen met Dijkman Zonne-energie een zonnepanelenactie gehouden. Bewoners die met deze actie zonnepanelen bestelden kregen een korting van €20,- per paneel.

In februari is de actie gestart met een voorlichtingsavond. Daarna is op verschillende momenten en plaatsen aandacht gegeven aan de actie. Duurzaam Heino en Dijkman zijn tevreden over de actie. Dit jaar hebben maar liefst 200 huizenbezitters uit Heino zonnepanelen besteld. Meer dan ooit tevoren! Bij de helft van deze inwoners liggen de zonnepanelen al op het dak. De actie om zelf energie op te wekken in combinatie met de hoge stroomprijzen hebben hieraan bijgedragen. De actie wordt eind december afgesloten, waarmee het stroomverbruik in Heino een stuk duurzamer is geworden.

Duurzaam Heino gaat nu verder. In 2023 wordt de gasrekening aangepakt en zal samen met de gemeente en andere organisaties en ondernemers een isolatie campagne worden opgestart: Warm voor Elkaar en Heino isoleert. In januari volgt hier meer informatie over.

Voor meer informatie:

Joris Pouw
St. Duurzaam Heino
jorispouw@outlook.com
06-10558085

Door Redactie