Nieuw bij Zwembad Tijenraan

Bewegen is voor iedereen belangrijk. Voor mensen met Parkinson is het essentieel! Wist je dat bewegen in warm water een positieve invloed heeft op je evenwicht, je manier van lopen, je kracht en uithoudingsvermogen? En dat je je daardoor ook geestelijk fitter voelt? Zwembad Tijenraan introduceert een nieuwe zwemgroep voor mensen met Parkinson. Ontdek wat het met jou kan doen!

Zwemmen met Parkinson is goed voor iedereen die zijn of haar gezondheid positief wil beïnvloeden, door zolang mogelijk lichamelijk actief te blijven. Deze zwemactiviteit is voor zowel mensen die in de beginfase van Parkinson zitten als voor mensen die extra begeleiding nodig hebben omdat de ziekte zich al verder ontwikkeld heeft. Zwemmen in warm water heeft een heilzame werking, is goed voor lichaam en geest en is daarom uitermate geschikt om de verschijnselen van Parkinson te vertragen. Ook fysiotherapeuten onderschrijven het belang van meerdere keren bewegen in de week.

———————————–

Deelnemer Paul aan het woord
Paul Oude Essink Nijhuis is ervaringsdeskundige en is enthousiast over zwemmen in warm water. “Ik heb zelf Parkinson en wekelijks zwemmen in warm water is voor mij een uitje. Ik voel me hierdoor veel meer ontspannen.

Bij zwemmen is balans niet zozeer nodig en in het warme water voel je je licht en fijn en kun je zelfs rustig drijven. Het zorgt er voor dat ik me daarna opgewekter voel. Iedereen zou het eens moeten ervaren.”

———————————–

Gratis introductiebijeenkomst op 29 maart
Wellicht zit je in een beginfase van Parkinson, al in een verder stadium, of ken je iemand met deze aandoening. Kom dan samen naar de gratis introductiebijeenkomst op 29 maart van 10.30 tot 12.30 uur. Meld je aan via
www.zwembadtijenraan.nl/parkinson of bij de receptie in Sportcentrum Tijenraan. Je kunt je ook aanmelden (met of zonder begeleider) voor twee gratis proeflessen, om het zelf
vrijblijvend te ervaren.

———————————–

Door Redactie