Jarenlang werkte Roeline van Calkar met veel plezier als verpleegkundige in de thuiszorg. Toch heeft ze haar baan opgezegd en werkt ze sinds september 2018 als zzp’er. “Mijn man werkt ook in de zorg en beiden hebben we te maken met onregelmatige diensten”, vertelt Roeline. “Als je dit werk doet, hoort dat er gewoon bij. Dat weet je en dat is ook geen probleem. Maar toen we kinderen kregen, werd het steeds lastiger te combineren. Naast het gewone werk zijn er ook de teamvergaderingen en extra taken. En als er een openstaande dienst is, wil je niet altijd ‘nee’ zeggen, dat voelt oncollegiaal. Soms ging dat ten koste van ons gezin. Ook werd het steeds moeilijker oppas te krijgen.”

Optimale match
Roeline ging op zoek naar alternatieven. “Via-via kwam ik bij Professionals4U terecht, hèt bureau in Raalte dat zzp’ers bemiddelt naar een tijdelijke opdracht in de zorg. De enthousiaste medewerkers van Professionals4U gaan altijd voor een optimale match tussen zorgvrager en zzp’er, dat is heel fijn. Ze waren voor mij het bruggetje in de overgang van loondienst naar zzp’er.”

Grip op agenda
“Ik vul openstaande diensten in binnen de zorgorganisaties waarvoor ik werk. Ik neem geen deel aan teamoverleggen en heb geen extra taken. Nu heb ik meer grip op mijn agenda en bovendien kan ik als zzp’er bij verschillende zorgorganisaties werken, waardoor ik een bredere ervaring krijg”, vertelt Roeline enthousiast.

Meteen aan de slag
Professionals4U bemiddelt alleen ervaren professionals. Met hun expertise zijn die in staat zelfstandig te werken en goede ondersteuning te bieden aan mensen die zorg nodig hebben. Ook hebben ze soms net een andere kijk, waardoor ze een waardevolle aanvulling zijn op het team. “Ervaring is een must”, bevestigt Roeline. “Soms moet ik binnen een organisatie na heel weinig inwerken meteen aan de slag.” En dankzij haar jarenlange ervaring is dat geen enkel probleem. 

Meer weten? Of ook als zzp’er aan de slag? Kijk op www.professionals4U.nl

————————–

Roeline van Calkar: “Professionals4U vormde voor mij het bruggetje in de overgang van loondienst naar zzp’er”

Door Redactie