E-bike een duurzaam en vitaal alternatief voor auto kilometers

Carinova zet in op duurzaamheid, vitaliteit en schone mobiliteit. Teams kunnen gebruik maken van 22 nieuwe e-bikes, mede mogelijk gemaakt in samenwerking met ENO en Zilveren Kruis. Met dit initiatief wordt een bijdrage geleverd aan goede en duurzame zorg in de wijk. Teams uit Raalte nemen alvast als eerste twee van de 22 e-bikes in ontvangst. Daarvan kunnen de teams van Raalte Noord en Zuid, Westdorp en Raalte dorp dan direct gebruik maken.

22 e-bikes staan klaar
Carinova start nu met het e-bike programma voor thuiszorgteams. 22 e-bikes staan in Carinova uitmonstering klaar bij Profile center Marc Riesewijk. Teams kunnen wanneer zij belangstelling hebben zich aanmelden voor een e-bike. Miranda Lobbert van team Raalte-Zuid is enthousiast: “Voor ons is het een uitkomst, fietsen is gezond en je kunt de fiets bijna voor de deur bij de cliënten parkeren. Met de stevige voordrager met mand, in frisse Carinova kleuren, kunnen we goed onze spullen meenemen. Met de elektrische ondersteuning kunnen we snel grotere afstanden afleggen en hebben we altijd de wind mee! Het is een serieus alternatief voor de auto.”

Connected bikes
Carinova gaat er van uit dat veel teams gebruik gaan maken van de e-bikes. Het betreft hier innovatieve connected bikes. Dat wil zeggen dat er geregistreerd wordt of en hoeveel er gebruik wordt gemaakt van de fietsen. Gedurende het jaar zal dit gemonitord en geëvalueerd worden. Mobiliteitspartner H4 zorgt voor beheer en monitoring. Onderhoud, reparatie, pechhulp en verzekering zijn uiteraard geregeld. Thuiszorg teams kunnen er, gedurende een jaar, zorg- en kosteloos gebruik van maken.

Door Redactie