Gerda Kievitsbosch is geboren en getogen in Raalte en al 44 jaar woonachtig in Almelo en staat nummer 13 op de lijst van Alliantie bij de Provinciale Statenverkiezingen in Overijssel. Alliantie is een beweging van burgers die weer grip wil hebben op de eigen toekomst en leefomgeving. Te vaak horen we dat verstandig en wenselijk beleid niet kan vanwege rechtelijke uitspraken, modellen of vanwege Europese regelgeving. Hiermee neemt de overheid geen enkele verantwoordelijkheid.

“Ik ben van origine een boerendochter, kom uit een gezin van negen, vrouw van Ton, moeder van twee zoons. Ik heb gewerkt als verpleegkundige in Almelo en de laatste 17 jaar als netwerkcoördinator Palliatieve Zorg Twente. Mijn hart gaat altijd uit naar de zwaksten in de samenleving. Mensen met elkaar in verbinding brengen en het goede doen is mijn grote kracht. Ik heb geen enkele politieke ervaring, maar ben een trouwe Pieter Omtzigt stemmer. Hij is mijn grote voorbeeld en inspirator. Het is tijd dat we ons als burgers zelf weer met de publieke zaak gaan bemoeien, zodat het beleid weer gericht is op het algemeen belang”.

“We hebben ons land veel te ingewikkeld gemaakt. Voor elk probleem worden nieuwe regels en zelfs wetten gemaakt. Goed voorbeeld is de Wet toekomst pensioenen(WTP). Deze wet is zo ingewikkeld dat zelfs de ingewijden niet alles begrijpen. Er wordt geluisterd naar de financiële sector die gouden tijden tegemoet gaat als de WTP wordt aangenomen in de Eerste Kamer. Naar onafhankelijke pensioenexperts wordt niet geluisterd. De burgers worden niet gehoord. Hun terechte zorgen en problemen worden niet of onvoldoende (h)erkend. Dit moet echt anders”.

“Het is tijd voor een betrouwbare overheid die er is voor de burgers en niet omgekeerd. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen, zodat we ons land beter kunnen overdragen aan onze kinderen. Het kan wél!”

Door Redactie