Raalter onderneming van het jaar 

“Ik had zeker gehoopt dat we de ROJA-verkiezingen zouden winnen. Als je genomineerd bent wil je er natuurlijk ook voor gaan,” zegt Erik Beekman enthousiast. “Ik vermoed dat we onder meer hebben gewonnen door onze specifieke kennis en door onze sociale betrokkenheid. We doen veel aan sponsoring en ik schrok er zelf van dat ik al zoveel jaar aan vrijwilligerswerk doe. Voor de ROV, de vrijwillige brandweer, het bestuur van Stöppelhaene en voor de Kring Raalte Werkgevers. Ook na afloop van de verkiezingen, waren de reacties geweldig. Ik heb de hele Stöppelhaene handen staan schudden en social media barstte uit elkaar. Ontzettend mooi!”

Beveiliging, Communicatie en Elektro
De laatste jaren is Beekman Elektro enorm gegroeid. Ooit begonnen in 1972 in de Göbelstraat door Erik’s ouders. In 1974 verhuisde het bedrijf naar de Stationsstraat, waar ze tot 2005 een combinatie hadden met een winkel in wit- en bruingoed. Daarna heeft Beekman zich puur gericht op het installatiebedrijf. Zoals Erik zegt: “Hier lag en ligt mijn hart.”

De drie vakgebieden waar Beekman zich in specialiseert zijn: Beveiliging, Communicatie (data en telefonie) en Elektro. Complete installaties worden door hen aangelegd binnen verschillende panden. Zo zijn ze momenteel druk met de nieuwbouw van Pan Oston, een pand van 16000 m2. “Daar zijn we wel trots op,” zegt Erik. “Ook hadden we dit jaar JUMBO distributiecentrum als opdrachtgever. Op de zakelijke markt zijn we daarnaast partner van diverse andere installatiebedrijven. We worden vaak ingeschakeld wanneer het om beveiliging gaat.” aldus Erik.

Denkt u ook aan preventie en veiligheid nu de dagen weer korter worden?
Voor de particulieren is Beekman ook een begrip in de regio, zeker als het gaat om beveiliging. Naast het ‘donkere dagen offensief’ in de wintermaanden van de politie kunt u zelf veel doen aan veiligheid en inbraakpreventie.

Erik: ”We hebben veel te  bieden op dit gebied; inbraakbeveiliging, camerabewaking en video-intercom. Als men alleen wil zien wie er voor de deur staat, kan video-intercom al genoeg zijn. U kunt, zelfs bij afwezigheid, de persoon die voor de deur staat te woord staan. Camerabewaking zorgt voor overzicht én om achteraf te zien wat er is gebeurd. Echter, dit zorgt er niet voor dat er niemand uw huis binnenkomt. Dat doet inbraakbeveiliging wel. Bij inbraakbeveiliging gaat er een (binnen)sirene af, waardoor inbrekers vaak het hazenpad kiezen (actie/reactie). Deze beveiliging wordt draadloos toegepast en werkt met sensoren. Bovendien werkt het in combinatie met uw mobiele telefoon. U wordt automatisch gebeld als er iets aan de hand is. Daarna kijkt u in de app, welke meldingen er zijn. 

De kans op inbraak is veel minder groot bij mensen die al een inbraakbeveiliging hebben. Laatst zei een klant: “Het geeft mij al vertrouwen dat ik het alarm hoor piepen, wanneer ik de deur opendoe. Dit betekent dat er niemand in huis is, anders was de sirene wel afgegaan en had ik een melding op mijn telefoon ontvangen. Dat alleen, geeft al een gerust gevoel.”

Veilig, laagdrempelig én betaalbaar
Sinds de komst van de app, heeft de (woonhuis)beveiliging een flinke ‘boost’ gekregen. Het bedienings­gemak is enorm gestegen en de prijzen zijn gezakt. Zo heeft u bij Beekman al een inbraakbeveiliging vanaf €1000,-, camerabewaking vanaf €600,- en video-intercom vanaf €450,-, al dan niet in combinatie met een onderhoudscontract, waarbij na drie jaar alles wordt nagekeken.

 

Beekman Elektro B.V.
Stationsstraat 40
8102 ED Raalte
t: 0572 – 35 25 11
e: info@beekmanelektro.nl
i: www.beekmanelektro.nl

Door Redactie