Met vier vestigingen in Heino, Raalte en Heeten is een fysiotherapeut van FysioFits voor inwoners van Salland altijd in de buurt.  Door de grote verscheidenheid aan behandelmethoden en faciliteiten zijn zij specialist in het behandelen van spier, pees en gewrichtsklachten.  

“Het begint bij ons met een goede diagnostiek”, vertelt Robert Pouwels, eigenaar van FysioFits. “We doen niet alleen lichamelijk onderzoek, maar hebben ook de mogelijkheid om via echografie de oorzaak van de klacht vast te stellen.” Kwetsuren zoals een gescheurde spier, peesirritatie of een slijmbeursontsteking kunnen via echografie makkelijk worden opgespoord. “Hierdoor kunnen we echt een stap extra maken in de diagnostiek en het geeft de cliënt ook gelijk een beeld van de klacht.”

Na een eerste diagnose zoeken de fysiotherapeuten van FysioFits naar een passende behandeling. Met een breed scala aan behandelmethoden is er voor iedere klacht aan het bewegingsapparaat een passende methode te vinden.  “Er zijn weinig dingen die we niet kunnen”, vertelt Robert. Mensen kunnen onder andere terecht voor Shockwave therapie (zie foto), manuele therapie, Dry Needling  en oefentherapie. Sportfysiotherapeut Harmke Berenpas begeleidt sporters in het stukje van de revalidatie om weer tot sport specifieke belastbaarheid te komen. “Dat is zeker niet alleen voor professionele sporters”, benadrukt Robert. In de praktijk worden ook veel semiprofs en amateursporters geholpen. “Maar bij ons krijgt iedereen de behandeling van een profsporter.”

Nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen worden binnen de fysiotherapiepraktijk op de voet gevolgd. Sinds kort wordt de nieuwe behandelmethode Percutane Electrolyse Therapie (EPTE) aangeboden. Deze manier van behandelen kan een uitkomst zijn voor mensen met chronische peesklachten. Fysiotherapeut Leon Kamphuis gaat, met behulp van een echo, op zoek naar de exacte plek van de peesproblemen. Vervolgens brengt hij een dunne naald in de geïrriteerde pees en start de electrolyse. “Mensen lopen soms al heel lang met peesklachten. Deze manier kan dan een nieuwe ingang zijn om te behandelen”, aldus Leon. 

Om cliënten zo goed mogelijk te helpen, kijkt FysioFits verder dan het eigen vakgebied. Door korte lijntjes met andere expertises zoals een diëtist, podotherapeut, kindercoach, psycholoog, psychomotorisch therapeut, medisch masseur en vitaliteitscoach kunnen zij net een stapje verder gaan.  “De cliënt staat bij ons op nummer 1 en die willen wij zo goed mogelijk van de klachten afhelpen, in de breedste zin van het woord.”

Niet alleen qua behandelingen maar ook op het gebied van afspraken plannen zijn de medewerkers van FysioFits erg flexibel. Een behandeling plannen kan op vier dagen tot 9 uur ‘s avonds en daarbuiten in overleg. Zelfs in het weekend.

Een eerste afspraak maken is eenvoudig. Via mail, whatsapp of gewoon door te bellen.  “We hebben geen wachtlijsten en streven ernaar om mensen binnen twee tot drie werkdagen in te plannen. Mensen bellen niet zomaar, die wil je op korte termijn gezien en het liefst geholpen hebben!”

FysioFits
info@fysiofits.nl
www.fysiofits.nl
0572 36 30 23 of
06 81 99 60 01 (tevens WhatsApp)

Locatie Raalte (Melisse)
Melisse 3A, 8101 CZ Raalte

Locatie Raalte (Vital Centre)
Hammerweg 8b, 8101 NE Raalte
Spreekuur donderdagavond 20.00-20.30 uur

Locatie Heeten
Dorpsstraat 3, 8111 AA Heeten
Spreekuur dinsdagavond 20.00-20.30 uur

Locatie Heino
L.J. Costerstraat 23, 8141 GN Heino
Spreekuur maandagavond 20.00-20.30 uur

Door Redactie