Op vrijdag 27 januari is er een bijzondere Kloosteravond op Klooster Nieuw Sion. Een heerlijk kloosterdiner van de nieuwe chef-kok van de kloosterschenkerij, geïnspireerd op ingrediënten uit de moestuin, wordt gecombineerd met een inhoudelijk programma door broeder Paulus, als monnik in het verleden woonachtig in Abdij Sion.

Het kloosterdiner is sinds 2022 een maandelijks terugkerend fenomeen in de schenkerij van het klooster, maar krijgt sinds deze maand een nieuw karakter doordat chef-kok Tessa Harbers en het team van de klooster-moestuin nog nauwer gaan samenwerken. Zo proeven bezoekers van de schenkerij en deelnemers aan het kloosterdiner altijd de (h)eerlijke, verse smaken ‘van eigen erf’.

Programma met Broeder Paulus

Voor 27 januari is broeder Paulus uitgenodigd voor een boeiend inhoudelijk programma als ‘slotgang’ van het heerlijke diner. Broeder Paulus heeft als monnik lang op Abdij Sion gewoond, woont nu in Klooster Schiermonnikoog, en vertelt gasten meer over de geschiedenis van Sion, het monnikenleven en het beleven hiervan. Ook is er ruimte om vragen aan broeder Paulus te stellen.

Het Kloosterdiner vangt op 27 januari aan om 18.30 uur. Meer informatie en de mogelijkheid tot reserveren: www.nieuwsion.nl/programma

Door Redactie