Dien nu je ideeën in voor een aantrekkelijke leefomgeving

Goede ideeën en initiatieven kunnen soms geld, materialen of hulp gebruiken om daadwerkelijk tot bloei tot komen. Samen met het platform Voor je Buurt heeft de provincie Overijssel daarom een crowdfundingsplatform opgezet.

De resultaten zijn zeer positief. De eerste vijf initiatieven hebben hun doelen met enthousiaste campagnes binnen maar liefst zes weken behaald. Dit is mede mogelijk gemaakt door 412 donateurs uit de Overijsselse samenleving die gezamenlijk 30.000 euro hebben bijgedragen. De provincie en het VSBfonds hebben met matchfunding ook nog een bijdrage geleverd voor in totaal 12.000 euro. Hiermee kunnen de initiatiefnemers aan de slag met de realisatie van hun projecten. Nieuwe initiatieven zijn van harte welkom. Kijk op het crowdfundingsplatform www.samenvoorelkaar.nl voor het indienen of ondersteunen van projecten.

Crowdfunding

Gedeputeerde Roy de Witte, verantwoordelijk voor Leefbaar Platteland, Cultuur en Sociale Kwaliteit, is enthousiast over de inzet van de inwoners en organisaties in Overijssel.

“Inwoners bedenken samen de mooiste initiatieven voor een aantrekkelijke leefomgeving. Zij weten tenslotte het beste wat er nodig is voor het verbeteren van de sociale contacten en betrokkenheid in hun eigen buurt, zodat iedereen de kans heeft om mee te doen in onze provincie. Als provincie waarderen wij die energie vanuit de samenleving enorm en weten we dat de financiering altijd een uitdaging is.”

Om deze ideeën verder te helpen biedt het crowdfundingplatform uitkomst. Hier kunnen initiatieven campagne voeren om geld, vrijwilligers of spullen in te zamelen om hun ideeën te realiseren.

“Het is goed om te zien dat de Overijsselse samenleving hier ook gul aan wil bijdragen, want de eerste vijf initiatieven hebben hun doelen in zeer korte tijd bereikt. Dat is een fantastisch resultaat en een mooie impuls voor andere initiatiefnemers in Overijssel.”

Een enthousiaste groep van vijf initiatiefnemers deden de aftrap op het crowdfundingplatform. Zij gaan nu aan de slag met de uitvoering van hun project om zo hun omgeving socialer, mooier, vitaler of inclusiever te maken.

Het gaat om:

– Nieuwe materialen voor de Mannenschuur in Zwolle

De Mannenschuur biedt een plek waar mannen-met-mannen fijn kunnen “knooi’n & lul’n”. Met de bijdrage van € 9.800,- voor onder andere gereedschap en materiaal, een schuur om de spullen in op te bergen en voor het organiseren van workshops halen zij mannen uit hun isolement.

– Herinrichting van ‘t Aahoes in Aadorp

Bij ’t Aahoes kan het hele dorp terecht. Met de bijdrage van € 11.105,- krijgt het interieur en meubilair een opknapbeurt. Om zo een nog fijnere ontmoetingsplek te realiseren.

– De laatste meters van Pumptrack in Wijhe

Om de mensen uit Wijhe en omstreken een uitdagende en sportieve omgeving te bieden voor jong en oud is de bouw van een pumptrack en skatebaan in volle gang. Met de bijdrage van € 3.075,- worden de laatste meters van de pumptrack aangelegd waarop je kan fietsen, skaten, steppen en skeeleren.

– Stichting Bernhardsontmoeting Sheltersuits voor daklozen in Hengelo

Om de levensomstandigheden van daklozen te verbeteren wil stichting Bernhardsontmoeting sheltersuits beschikbaar stellen. Dit zijn water- en winddichte jassen die tot slaapzak getransformeerd kunnen worden. Met de bijdrage van € 3.450,- worden tien jassen aangeschaft.

– Realisatie van natuurspeeltuin bij Natuurboerderij BalkInn in Nieuwleusen

In Nieuwleusen bouwen ze aan een Natuurboerderij voor jong en oud. Bij een Natuurboerderij hoort ook natuurlijk spelen. Met de bijdrage van € 1.4620,80 voor de natuurspeeltuin kunnen kinderen binnenkort buiten op ontdekkingsreis en spelen, klimmen, klauteren en glijden op de natuurlijke speeltoestellen.

Samen voor Elkaar

Het crowdfundingsplatform is een onderdeel van de website www.samenvoorelkaar.nl.

Samen voor Elkaar is een platform voor initiatiefnemers en professionals in Overijssel om kennis en inspiratie uit te wisselen en verbindingen te leggen met elkaar om zo Overijssel socialer en leefbaarder te maken.

Door Redactie