Voor veel mensen zijn het lastige tijden. De energieprijzen zijn hoog en ook veel dagelijkse uitgaven worden duurder. In de gemeente Raalte zijn er veel initiatieven om mensen die moeite hebben rond te komen te helpen. Om te laten zien hoeveel mooie initiatieven er zijn is RaalteSociaal.nl opgezet. Een kaart waarop je alle initiatieven vanuit de samenleving kunt vinden.

De interactieve kaart is een initiatief van de fractie van BurgerBelangen. Zij lanceren deze kaart op Valentijnsdag: een dag waarop mensen meer omzien naar hun naasten.

“Tijdens een steunfractie-vergadering werd aangekaart dat er veel initiatieven zijn, maar dat ze soms lastig vindbaar zijn.”, zo vertelt Dafne Holterman. Zij volgt namens de fractie van BurgerBelangen de initiatieven in het sociaal domein op de voet. De fractie regelde de website, en samen met een aantal steunfractieleden werd nagedacht over de vulling.

Beschikbaar in alle talen

De website is met één druk op de knop in iedere taal te bekijken. “Zo hopen we een toegankelijk overzicht te bieden aan iedereen. Ook aan inwoners van onze gemeente die de Nederlandse taal nog niet voldoende machtig zijn.”, aldus Dafne.

Wat inwoners van de gemeente Raalte allemaal voor elkaar doen is zeer divers. Van een boodschappenhulp tot een kledingbank. Niet-duurzame apparaten worden bij minima vervangen door duurzamere apparaten, om te zorgen voor een lagere energierekening. En ga zo maar door. “Met deze kaart bieden we iedereen die dat nodig heeft een helder overzicht.”

Niet alleen voor het “halen”

Op RaalteSociaal vind je een overzicht van alle boodschappenkastjes, zwerfbibliotheken en andere initiatieven op sociaal gebied. Steunfractie-lid Johan Schotman: “Het helpt niet alleen om te laten zien waar je iets kunt halen. Hopelijk laat deze kaart zien dat veel mensen iets doen voor de medemens, en stimuleert het hen om óók iets te doen.”

Je kunt de kaart bekijken op www.raaltesociaal.nl.

Door Redactie