In de gemeente Raalte vind je vele gezellige terrassen. In het terrassenbeleid staan de regels voor het gebruik van het terras beschreven. Het huidige beleid stamt uit 2009 en past niet meer bij de wensen van nu. Daarom stelt het college van B&W nieuwe regels voor aan de gemeenteraad. De regels zijn samen met omwonenden, horecaondernemers, Koninklijke Horeca Salland en politie opgesteld.

Wethouder Breun Breunissen: “Er zijn verschillende belangen, daarom vinden we het belangrijk om met elkaar het gesprek aan te gaan. In een aantal bijeenkomsten kwamen de openingstijden, inrichting, uitstraling en beleving van het terras aan de orde. Onze conclusie is dat we horecaondernemers graag meer ruimte willen geven, maar wel binnen heldere kaders.”

Belangrijkste wijzigingen

Als het aan het college ligt wordt het terrassenseizoen afgeschaft. Dat betekent dat horecaondernemers ook in de winter gebruik mogen maken van hun terras. Van november tot en met februari mogen de terrassen tot 23.00 uur open. Ook is het hele jaar achtergrondmuziek toegestaan tot 23.00 uur, mits dit niet voor overlast zorgt. Vanaf maart tot en met oktober blijven de huidige openingstijden van kracht. Op vrijdag- en zaterdagavond sluit het terras om 01.00 uur. De rest van de week mogen de terrassen tot 00.00 uur open in deze periode.

Besluitvorming door gemeenteraad

De gemeenteraad bespreekt het voorstel op donderdag 1 december in een rond-de-tafelgesprek. Wil je meepraten? Dat kan! Meld je voor 1 december 12.00 uur aan via griffie@raalte.nl. De gemeenteraad neemt tijdens de raadsvergadering van donderdag 8 december een besluit over het voorstel.

Bij een positief besluit gaat het nieuwe terrassenbeleid op 1 januari 2023 in. Beide bijeenkomsten zijn vanaf 19.30 uur live te volgen via www.raalte.notubiz.nl/live.

Bron: gemeente Raalte 

Door Redactie