DEVENTER – Op 20 april en 11 mei kun je in twee avonden bij Raster aan de Beestenmarkt een kosteloze basistraining volgen tot dialoogbegeleider. “Onze samenleving heeft dialoog nodig. Door dialoog leer je door schijnbare tegenstellingen heen te kijken en ga je dat wat je verbindt, zien, voelen en horen.” Aan het woord is Sabahat Kinaci, één van de twee trainers.

Verhalen en situaties kunnen soms ver van ons alledaagse leven af staan. Het is snel ‘wij’ en ‘zij’ of ‘die anderen’. Dialoog helpt erbij om de afstanden die gevoeld kunnen worden, kleiner te maken. Een dialoog werkt verbindend en schept begrip. Het is een open en oordeelvrij gesprek, dat bijdraagt aan meer begrip tussen mensen. Het geeft handvatten om beter te luisteren en open vragen te stellen.

Het begeleiden van een dialoog kun je leren. Wil je meer weten over de waarderende dialoogmethodiek, de opbouw van een dialoogbijeenkomst en de fasen van een gesprek? En wil je oefenen met het begeleiden van een groep mensen die een dialoog aangaat? Schrijf je dan in voor deze basistraining ‘Dialoog begeleiden’.

Iedereen met interesse om dialogen te begeleiden kan meedoen aan de training. Er kunnen maximaal veertien mensen meedoen, dus meld je snel aan! Het eerste deel vindt plaats op donderdag 20 april van 18.00 uur tot 21.30 uur (inclusief eten).

Het tweede deel is op donderdag 11 mei van 20.00 uur tot 21.30 uur. De training wordt gehouden bij Raster, Brinkgreverweg 3 (de vierde etage boven de supermarkt).

Heb je interesse om de training te volgen? Of wil je er graag meer over horen? Bel, app of mail dan een van de contactpersonen vanuit Raster: Sabahat Kinaci, 06-36191338, s.kinaci@rastergroep.nl en Jetske Schimmel, 06-30807587, j.schimmel@rastergroep.nl.

Foto (C): Peter Vos / van VOS beeld fotografie

 

Door Redactie