In zestig jaar van potten en pannen naar totaalinrichting op maat

Het begon zestig jaar geleden, toen Jannes Seine besloot de kost te verdienen met het venten van potten en pannen in Balkbrug. Twee jaar later opende hij er met zijn vrouw Janny een winkel in huishoudelijke artikelen. In 1962 nam het stel in Heino de winkel van de familie Kruiswijk over, waar naast kleding ook meubels werden verkocht. Bij dat laatste bleek hun hart te liggen en daar waar nu de Boni zit, groeide de aanvankelijk kleine meubelafdeling gaandeweg uit haar jasje. Dertig jaar geleden kwam zoon Jacques in de zaak. Een zaak die aan de Molenweg uitgroeide tot één van de mooiste woonwinkels gespecialiseerd in totaalinrichtingen op maat.

Al die jaren groeide Seine Wonen met de markt mee. “Vroeger was een bankstel in drie kleuren leverbaar, tegenwoordig kunnen mensen uit wel honderd kleuren kiezen”, vertelt Jacques. “De inrichting ging van donker eiken naar licht grenen om vervolgens meer en meer een mode-item te worden. De collecties wisselen elkaar nu veel sneller af, wat maakt dat met ons ook de door de vele woonprogramma’s geïnspireerde, meer kritische consument steeds bewuster naar de nieuwe trends kijkt. De ontwikkeling van puur meubelzaak naar creatieve adviseur in totaalinrichtingen op maat, heeft ons werk de laatste jaren een stuk dynamischer en dus leuker gemaakt.”

Persoonlijke benadering
Er mag dan veel veranderd zijn, de persoonlijke benadering van Seine Wonen is gebleven. “Mijn vader hield van het contact met klanten”, zegt Jacques. “Als de meubels geleverd waren, ging hij altijd even langs om een biertje te drinken. Alles wat eromheen geregeld moest worden, liet hij graag aan zijn rechterhand Henk Schipper en later aan mij over.” Nog altijd komt een medewerker van Seine Wonen persoonlijk langs, maar nu om het geheel met accessoires af te stijlen, een punt waar veel mensen zelf op vastlopen.” Met bedrijfsleider Wouter Bos werd in 2011 extra creativiteit in huis gehaald. Het gaf Jacques tijd voor de inkoop van de commissie ‘mooiste woonwinkel’ én een vaste vrije dag om op zijn kleinkinderen te passen.

Tastbare inspiratie
Drie jaar geleden zette Seine Wonen een verandering in gang om de nieuwste trends nóg mooier te presenteren. Het Atelier biedt inspirerende moodboards voor een smaakvolle combinatie van meubels, verf, behang, gordijnen en meer. Nieuwe concepten als Cosy Villa hebben een eigen plek in de showroom waar met de recente verbouwing ruimte is gecreëerd voor een nieuwe afdeling relaxstoelen en breder assortiment slaapkamers inclusief linnenkasten op maat. “Wij hebben echt alles zelf in huis, werken met eigen stoffeerders en meubelmakers en laten met de mooiste 3D tekeningen de gekozen inrichting volwaardig tot de verbeelding spreken”, gaat Jacques verder. “Natuurlijk is iedereen welkom in onze vernieuwde showroom en op onze uitgebreide website waar ‘binnenkijken bij…’ direct inspiratie biedt voor een nieuwe totaalinrichting op maat.”

Seine Wonen in een nieuw jasje
In 1979 werd de huidige vestiging aan de Molenweg geopend. Na de uitbreiding van 2000 naar maar liefst 3300 vierkante meter in 1997, beleefde Seine Wonen op 12 oktober 2017 opnieuw een officiële opening, dit keer na een ingrijpende verbouwing van het hele pand.

“Wij kregen vaak te horen dat de industriële look van onze gevel geen recht deed aan de warme uitstraling van onze showroom”, zegt Jacques Seine. “Met het verrassende ontwerp van The Citadel Company hebben wij die warme uitstraling nu ook aan de buitenkant zichtbaar gemaakt.” Met alle veranderingen hoopt Seine Wonen mensen optimaal te inspireren en adviseren tijdens hun zoektocht naar de inrichting die volledig bij hun leefstijl past.

Seine Wonen
Molenweg 2
8141 NS Heino
0572 – 391310
info@seinewonen.nl
www.seinewonen.nl

Door Redactie