Jolande Eikenaar is oprichtster en eigenaar van Eikenaar Makelaardij. Zij is Register Makelaar Taxateur onroerende zaken (RMT) en beëdigd door de NVM. Na een aantal jaren gewerkt te hebben bij een makelaarskantoor in het Sallandse, heeft zij besloten om een eigen makelaardij op te starten. De allerbelangrijkste reden hiervan is, dat alles wat met vastgoed te maken heeft, haar fascineert. Positieve feedback over haar werkwijze, van zowel klanten als belangstellenden en het sluiten van een makelaarskantoor in Heino waren voor haar ‘het extra duwtje’.

Jolande: “Ik hou van een no-nonsense cultuur en streef naar optimale tevredenheid en kwaliteit. Korte communicatielijnen, laagdrempelig, deskundigheid en een hoge dosis enthousiasme kunt u verwachten van Eikenaar Makelaardij. ‘Niets is teveel’. U zult echt die extra service en kwaliteit ervaren!”

De woningmarkt in Salland e.o.
Voor een makelaar is het van groot belang om alle ontwikkelingen op de woningmarkt op de voet te volgen. Vooral de laatste kwartaalgegevens m.b.t. de transactieprijzen en verkooptijd zijn gegevens die een makelaar gebruikt om een juiste waarde van een woning te bepalen.

“Als we kijken naar de regio Raalte e.o. zien we dat het aantal transacties van met name tussenwoningen en appartementen drastisch zijn teruggelopen t.o.v. een jaar eerder. Niet alleen in Raalte, maar ook landelijk is dit aan de orde.

Hoekwoningen zijn iets gestegen in het aantal transacties, opvolgend door vrijstaande woningen en daarna de 2-onder-1 kap woningen. De daarbij behorende verkooptijd is bijna over de gehele linie korter geworden. Woningen zijn dus aanzienlijk sneller verkocht. Hieruit kunnen we concluderen, dat het voor de ‘doorstromers’ genoeg kansen biedt om een woning te kopen, maar dat het voor de groep starters steeds moeilijker wordt”.

Wordt 2020 een jaar om je huis te verkopen?
“Ja… De prijsstijging van woningen zal zich voortzetten in 2020. Aankomende kopers uit de dure steden zoals Zwolle en Deventer breiden hun zoekgebied steeds meer uit naar de omliggende dorpen, omdat ze ‘meer woning’ krijgen voor minder geld. Bijkomend voordeel is de zeer gunstige lage hypotheekrente en de verhoging van de Nationale Hypotheek Grens (NHG) naar een kostengrens van € 310.000,-“.

——————-

Overweegt u dus om uw woning te verkopen en benieuwd naar de waarde van uw woning? Neem dan contact op voor een vrijblijvende en kosteloze waardebepaling. Ook voor een taxatie of aankoop van een woning kunt u altijd contact opnemen met Eikenaar Makelaardij. Indien u op zoek bent naar een andere woning, houdt dan ook de facebooksite in de gaten. Hier wordt altijd een vooraankondiging gedaan van nieuw aanbod voordat de woning op Funda wordt geplaatst.

——————-

Eikenaar Makelaardij
makelaar Heino  |  makelaar Raalte  |  makelaar Wijhe
0572 – 85 11 69 /06 – 83 80 98 44
info@eikenaar-makelaardij.nl
www.eikenaar-makelaardij.nl

Door Redactie