Gezonde lucht met de juiste temperatuur en vochtigheid

Door een natuurlijk proces met de unieke “HydroChill fin”-technologie te combineren is Oxycom erin geslaagd het indirecte adiabatische koelproces te optimaliseren. De IntrCooll zorgt voor koeling, ventilatie, warmtehergebruik en verwarming van grote gebouwen en dat voor een fractie van de energiekosten van conventionele luchtbehandelingssystemen. Het directe gevolg is schone en frisse lucht en een aangenamere temperatuur om in te werken. Het indirecte gevolg is minder ziekteverzuim en productiviteitsverlies als gevolg van gezondere lucht met een lager fijnstofgehalte.  

“We staan er niet bij stil, maar 21 van de 24 uren in een dag brengen we binnen door. In die tijd ademen we een kleine 10.000 liter lucht in. Zeker in productiehallen waar allerlei productieprocessen voor fijnstof zorgen is veel van die lucht extra vervuild. Dat stapelt zich jaar in jaar uit in de longen op en maakt werknemers minder productief en uiteindelijk vaak ook ziek”, zegt Hans Reinders, directeur van Oxycom in Raalte. “Er is veel wetenschappelijk onderzoek verricht naar die gezondheidseffecten van fijnstof en de conclusie is dat het ziekteverzuim met 25% tot 30% kan dalen als deze werknemers in gezonde lucht zouden werken. Als je bedenkt dat loonkosten verreweg de grootste uitgavenpost zijn is het niet moeilijk om de enorme besparing te becijferen die een bedrijf bewerkstelligt als het investeert in optimale koeling en ventilatie.” 

Tot 80% energiebesparing
Die mogelijkheid is er met de systemen van Oxycom. Deze halen het fijnstof uit de lucht terwijl ze die tegelijk afkoelen of verwarmen. “Onze apparaten trekken buitenlucht van bijvoorbeeld 25 tot 30 graden naar binnen en koelen die naar 16 graden”, aldus Hans Reinders. “Dat gebeurt dankzij de combinatie van een eerste indirecte koelingsfase, met de tweede koelingsfase gerealiseerd door de unieke “HydroChill fin”-technologie waardoor we dieper koelen zonder extra vocht toe te voegen. “Dat maakt ons IntrCooll- systeem zo bijzonder energiezuinig. Je bespaart als bedrijf tot wel 80% op je energie­rekening en bovendien heb je naast hogere efficiëntie ook een aangenamere binnentemperatuur.” 

Gezonde en frisse lucht: een groeiende behoefte
De behoefte aan koeling is er het grootste deel van het jaar. Door de betere isolatie is de behoefte aan ventilatie ook groter geworden. Overstappen van conventionele luchtbehandelingssystemen naar indirecte adiabatische koeling is de meest aangewezen manier om op een duurzame manier aan die groeiende behoefte tegemoet te komen. “Met onze luchtbehandelingssystemen kunnen we energie besparen en het comfort verhogen. We installeren er steeds meer in industriële bakkerijen, in metaalbedrijven, autoassemblagefabrieken en winkelcentra. Het besef hoe belangrijk een gezond binnenklimaat is, dringt maar langzaam door. De overheid neemt nu eindelijk maatregelen om de lucht in schoolgebouwen te verbeteren. Tegelijkertijd kunnen werkgevers veel doen om de gezondheid van hun mensen en die van hun eigen bedrijfsfinanciën te verbeteren door over te schakelen naar onze indirecte adiabatische luchtbehandelingssystemen.”    

Voor meer informatie, ga naar www.oxy-com.com of bel: +31 (0)572 349 400. 

Wij zijn op zoek naar:

  • Machine-operator
  • Elektronika ontwikkelaars
  • Productontwerpers/Constructeurs

250 euro beloning als je een nieuwe collega aan ons voorstelt!

Voor meer informatie, ga naar www.oxy-com.com

 

Oxycom Fresh Air BV
Kaagstraat 31, 8102 GZ Raalte
0572 349 400
info@oxy-com.com
www.oxy-com.com

Door Redactie