Op de Koopzondag van 16 december in Raalte is het zover. Dan wordt de 6e editie van de Raaltese Santafunrun (www.santarunraalte.nl) gelopen die om 16.00 uur start op de Grote Markt in Raalte. Met deze kerstmannenloop wordt geld bij elkaar gelopen om in 2019 ‘Sallandse Kinderen in de knel’ een Sinterklaascadeautje te geven. Mensen uit de regio vóór mensen uit de regio.

In de vorige vijf edities konden met de bijdragen van de renners die een Kerstmanpak kochten, de bijdragen van ondernemers en organisaties en de opbrengsten van de Santarunloterij steeds meer kinderen een plezier worden gedaan. Dit jaar zijn op 5 december al meer dan 365 kinderen blij gemaakt met de opbrengst van de Santarun die vorig jaar werd gehouden.

Tussen de ijsbaan -die ook dit jaar weer op de Grote Markt is- en de Plaskerk, is er om 16.00 uur een grandioze warming up die dit jaar wordt verzorgd door Ellen Witten van USVA Bikes uit Luttenberg, waarna de deelnemers een kort parcours door het dorp lopen. De sfeer wordt opperbest door alle activiteiten die er die middag in het dorp zijn. ’s Middags wordt er muziek verzorgd door het kinderkoor.

Op 16 december sluit ook de lotenverkoop. In de weekenden voorafgaande aan de Santarun worden in het dorp loten verkocht voor maar € 2,- die kans geven op prijzen als een jaar lang gratis brood; een damesfiets, dinerbonnen, een hotelovernachting enz. De trekking vindt plaats op 7 januari 2019.

De prijs van de kerstmanpakken is verlaagd, een kinderpak kost € 2,50 en een volwassen kerstmanpak € 5,-. Dat is inclusief een compleet pak, een consumptie en een medaille! Dus doe mee!!!

Door Redactie