Mantelzorgers vervullen een belangrijke, mooie, maar soms ook zware rol. Zowel voor de persoon die zorg ontvangt als voor de mantelzorger zelf is het van groot belang dat de mantelzorger gezond is en gezond blijft. Maar hoe doe je dat?

Bij gezondheid wordt al snel gedacht aan fysieke gezondheid zoals eten en bewegen. Er zijn echter meer factoren die invloed hebben op gezondheid en je gezond voelen. Denk aan nachtrust, positief denken, zingeving genoeg ontspanning of fijne sociale contacten. Stichting Evenmens ondersteunt mantelzorgers in onder andere de regio Raalte en Olst-Wijhe en organiseert drie bijeenkomsten waarin je met een brede blik kijkt naar positieve gezondheid. De deelnemers gaan samen op zoek naar wat gezondheid voor hen betekent.

Elkaar helpen

Cursusleider Herma Spoolder van Stichting Evenmens: “We laten door middel van een invuloefening de mantelzorgers nadenken over bijvoorbeeld eigen vrije tijdsinvulling. Soms blijkt dat mensen best tijd willen maken voor eigen hobby’s maar vervoer missen. Of iemand om samen een wandeling mee te maken. Hiermee kunnen we elkaar helpen en ondersteunen.”

Wil jij graag meer balans en welbevinden ervaren en ben je zoekende hoe je dit kunt aanpakken? Meld je aan voor deze gratis training, speciaal voor mantelzorgers uit de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe. Je kunt je tot 1 september aanmelden via de website van Evenmens of bel naar telefoonnummer 0572 – 820 997.

Data

11 september, 2 en 16 oktober
Terug bijeenkomst 27 november

Tijd: 13.30 tot 15.30 uur

Locatie: Het Annahuis, de Plas 8 in Raalte

Door Redactie