De gemeente Raalte doet mee aan de landelijke Week van de Asbestvrije Schuur. Heb je een kleine schuur met een dak van vóór 1994? Als het dak van golfplaten is, bestaat de kans dat het asbest bevat.

De Week van de Asbestvrije Schuur is hét moment om je asbestdak te vervangen. Deelnemers aan de themaweek ontvangen een gratis veiligheidspakket aan huis, krijgen tips van een professionele saneerder en bovendien worden de asbestplaten (als ze goed ingepakt zijn) kosteloos bij je thuis opgehaald.

De Week van de Asbestvrije Schuur duurt van 9 tot en met 14 oktober. Voordat je je daarvoor aanmeldt bij de gemeente, moet je allereerst je voornemen om je asbestdak te verwijderen kenbaar maken op www.omgevingsloket.nl. Na die melding ontvang je binnen vijf werkdagen een acceptatiebrief van Omgevingsdienst IJsselland.

Als je die brief hebt ontvangen, kun je je tot 4 oktober aanmelden voor de Week van de Asbestvrije Schuur door een mailtje te sturen aan asbestdaken@raalte.nl. Vermeld in dat mailtje je naam, adres en contactgegevens. Vergeet ook niet om een kopie van je acceptatiebrief van de Omgevingsdienst bij te voegen.

Afspraak met saneerder

Vervolgens neemt Asbest Service Salland contact met je op om een afspraak te maken om het veiligheidspakket bij je langs te brengen. Ook voor het ophalen van de asbestplaten maakt de Asbest Service Salland een afspraak met je. Richtlijnen om zelf het asbestdak te verwijderen vind je op Stappenplan asbestdaken kleiner dan 35 m2 | Gemeente Raalte.

Meer weten over de Week van de Asbestvrije Schuur? Kijk dan op www.asbestvrijeschuur.nl

Bron: gemeente Raalte 

Door Redactie