Kopje koffie, taartje, spelletjes spelen én tegelijkertijd ook nog iets leren? Bij Happen & Snappen kan het! Tijdens dit nieuwe evenement speciaal voor ouderen staan ontmoeting en gezelligheid voorop, maar tegelijkertijd maken deelnemers kennis met de digitale wereld. Op 15 november én 20 november wordt Happen & Snappen in Raalte georganiseerd. 

Happen & Snappen is een initiatief van Bibliotheek Salland en de gemeente Raalte, in samenwerking met Wijz, Carinova, ZGR, Evenmens en het Nationaal Ouderenfonds. Deze verschillende partners uit het sociaal domein hebben samen één duidelijk doel: ouderen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met de digitale wereld. Spelenderwijs en ongedwongen, rustig en op eigen tempo.

“Onze focus ligt op de groep die niet of weinig kennis hebben gemaakt met de digitale wereld, maar die wel geprikkeld kunnen worden als ze zien hoe anderen ermee omgaan”, zo vertelt Moreno van Essen, programmamaker bij Bibliotheek Salland. “We leggen bewust de nadruk op activiteiten die niet in het teken staan van leren, maar waar dat onbewust wel gebeurt.”

Onder het genot van een kop koffie en een taartje staat tijdens Happen & Snappen vooral het spelen van spelletjes centraal.  Zo wordt er bijvoorbeeld een bijzondere bingo gespeeld, maar is er ook alle ruimte om samen met andere aanwezigen rummikub, scrabble of kaartspelletjes te spelen. Op de verschillende tablets kunnen ouderen daarnaast kennismaken met hele nieuwe, leuke spelletjes.

De afgelopen weken werd Happen & Snappen al met groot succes in verschillende dorpen in de gemeente Raalte georganiseerd. Maar nu is Raalte zelf aan de beurt! Het evenement staat twee keer op het programma: op 15 november in De Hartkamp en op 20 november Buurtcentrum DeBuut. Vanaf 14.00 uur zijn 60+’ers van harte welkom.

Geïnteresseerden die willen komen Happen & Snappen kunnen zich aanmelden via www.bibliotheeksalland.nl/happenensnappen of door te bellen naar 085 760 61 80. Je kan ook altijd bij de bibliotheek binnenlopen om je aan te melden. Deelnemen is gratis.

Door Redactie