Chiropractie is een medisch specialisme dat zich bezighoudt met het onderzoeken en behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat, met name de gewrichten, spieren en het zenuwstelsel. In het dagelijks leven zijn er talloze factoren die ons normaal bewegen kunnen verstoren zoals een slechte houding, langdurig stilzitten, zware belasting op het werk en onvoldoende lichaamsbeweging.

Ook sportblessures en ongevallen kunnen aanleiding zijn voor verstoorde bewegingspatronen. En wanneer het lichaam niet meer optimaal kan bewegen is het slechts een kwestie van tijd voor er klachten ontstaan.

Optelsom foutieve dagelijkse bewegingen

Jaarlijks hebben duizenden mensen last van rug-, nek- en hoofdpijnklachten. Dit kan een eenmalig probleem zijn maar velen zien de klachten terugkeren, aanhouden of uitbreiden. Het blijkt voor mensen vaak lastig te zijn om aan te geven wat de exacte oorzaak van hun nek-, rug of hoofdpijnklachten is. Dit komt omdat er meestal geen sprake is van één enkele gebeurtenis maar van een optelsom van kleine alledaagse foutieve bewegingen die geleidelijk aan en over langere tijd ontstaan.

Klachtenpatronen

Wanneer klachten langdurig aanhouden, blijft er voortdurend verkeerde druk op het bewegingsstelsel staan. Wordt dit niet verholpen dan kan het leiden tot verdere uitbreiding en ontstaan klachtenpatronen waarbij meerdere klachten tegelijkertijd aanwezig zijn. Zo kunnen rugklachten uitbreiden naar de heupen, billen en voeten. Dit kan een zeurend, doof of tintelend gevoel veroorzaken. In ernstige gevallen kan het zelfs leiden tot vermindering van kracht of sturing in het been of de voet. Nekpijn gaat vaak samen met hoofdpijn maar kan ook uitstralen naar de schoudergordels, de armen of handen. Hoe eerder je deze problemen aanpakt, des te kleiner de kans op uitbreiding.

Oplossing

Chiropractoren zijn gespecialiseerd in het zorgvuldig analyseren van deze klachtenpatronen, het opstellen van een geïntegreerd behandelplan. De samenhangende klachten kunnen op deze manier effectief worden behandeld zodat men zo snel mogelijk weer klachtenvrij en optimaal kan functioneren.

Hieronder vindt u een overzicht van veel voorkomende klachten die door chiropractoren worden behandeld.

Voor meer informatie of een afspraak kunt u contact opnemen met Chiropractie Salland tel: 0572-380408 of kijken op www.chiropractiesalland.nl

Door Redactie