HEINO – Elke dag lekker en gezond ontbijten betekent dat je met veel energie aan de dag kunt beginnen. Dat geldt voor volwassenen, maar zeker ook voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Daarom organiseren de biologische boeren rond Heino het biologisch schoolontbijt op donderdag 9 november 2023 voor de leerlingen van de basisscholen. Dit is een mooie gelegenheid om het belang van gezonde voeding onder de aandacht te brengen.

De scholen Gouden Emmer, de Dolfijn, de Springplank (allen Heino), de Linde (Laag Zuthem), St. Nicolaasschool (Lierderholthuis) en St. Cyriacus Hoonhorst haken aan. De kinderen en ook het onderwijzend personeel worden in de watten gelegd. Het ontbijt wordt namelijk geregeld door tien biologische boeren uit Heino.

Ze willen de kinderen op deze manier laten kennismaken met biologisch geteeld voedsel uit eigen streek. En natuurlijk het belang van gezond en lekker ontbijten. Het schoolontbijt in Heino, Lierderholthuis, Hoonhorst en Laag Zuthem wordt mede mogelijk gemaakt door AH Van de Worp, Stichting Duurzaam Heino, boerderijwinkel Kleinlangevelsloo en boerderijwinkel Overesch.

Door Redactie