Of het nu regent, mistig is of de dagen korter worden het is altijd belangrijk om op de fiets goed zichtbaar te zijn. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor andere weggebruikers. Daarom delen wij in deze blog een aantal handige tips om op te vallen op de fiets, zelfs wanneer het slecht weer is.

Verlichting: zie en gezien worden

Zorg ervoor dat je fiets is uitgerust met een heldere, goedwerkende koplamp aan de voorkant en een krachtig achterlicht. Fiets je op plekken waarbij het gevaarlijk is dat je niet opgemerkt wordt dan kan je ook nog overwegen om spaakverlichting te gebruiken. Vergeet niet om je verlichting regelmatig te controleren en de batterijen op tijd te vervangen.

Draag reflecterende kleding

Het is handig om reflecterende kleding te dragen als je extra goed wilt opvallen op de fiets. Investeer daarom in een regenjas met reflecterende strips of details, zodat je zichtbaar bent als het regent en donker is. Wat ook een mogelijkheid is: reflecterende broekspelden, armbanden of enkelbanden. Deze kleine maar effectieve items kunnen gemakkelijk aan je kleding of schoenen worden bevestigd en zorgen ervoor dat andere weggebruikers je vanuit verschillende hoeken kunnen zien.

Ga voor felle kleuren

Kies voor felgekleurde fietskleding om jezelf op te laten vallen in het grijze weer. Felle kleuren zoals geel, oranje of neon groen trekken de aandacht en vergroten je zichtbaarheid. Draag bijvoorbeeld een felgekleurd shirt, een regenbroek met opvallende strepen of een fluorescerend hesje over je jas. Of ga voor een hippe regenjas. Zo spring je er tussen uit wanneer het somber weer is en val je op bij andere weggebruikers.

Schaf een regenjas aan

Fiets je elke dag naar je werk? Of ga je graag voor je plezier een rondje fietsen? Koop dan een regenjas, zodat je droog blijft tijdens onverwachte buien. Een goede regenjas biedt niet alleen bescherming tegen de regen, maar ook de reflecterende elementen zorgen voor extra zichtbaarheid. Kies een regenjas die comfortabel zit en die qua stijl bij je past. Zo weet je zeker dat slecht weer je fietsplezier niet gaat bederven.

Shop je nieuwe regenjas op regenjas.nl

Door Redactie