26 januari heg- en boomfestijn in Olst-Wijhe 

Op vrijdagochtend 26 januari organiseren Hoopheggen en Natuur voor Elkaar een sfeervol plantfeest in Olst-Wijhe. Iedereen die dat wil kan meehelpen om 700 meter gemengde haag en 40 bomen de grond in te krijgen. Gezellig en erg goed voor de biodiversiteit. Aanmelden via hoopheggen.nl/acties

Overijssels landschap herstellen

“Een plantdag is sowieso een feestje, want we planten met veel mensen, waardoor het gezellig is en de plantopgave niet zwaar. Vele handen maken licht werk”, vertelt Jantine Schinkelshoek van Stichting Hoopheggen. Deelnemers worden uitstekend verzorgd met (warme) versnaperingen, cultureel vermaak en een heerlijke lunch. Samen planten zorgt bovendien voor leuke contacten en veel gezelligheid. “Na een plantdag kijk je achterom en dan er staat gewoon een heg en weet je dat je een bijdrage aan de biodiversiteit hebt geleverd en een stuk Overijssels landschap hersteld.” De plantdag op 26 januari is op een historisch erf. Natuur voor Elkaar en Hoopheggen slaan de handen ineen voor dit grootse plantevenement.

Natuur voor Elkaar

Natuur voor Elkaar brengt natuur dichterbij Overijsselaren. Een van de onderdelen van het programma van de provincie en haar partners is het project Iedereen een boom. Daarmee beoogt Natuur voor Elkaar 1,1 miljoen bomen te planten. Eentje voor iedere Overijsselaar. Dit plantevenement levert daar een mooie bijdrage aan.

Stichting Hoopheggen

Stichting Hoopheggen plant sinds 2018 gemengde heggen in Oost-Nederland met zoveel mogelijk mensen. De heggen zijn, volgens Hoopheggen, een van de belangrijkste sleutels tot vergroten van de biodiversiteit in Nederland. Het terugbrengen van het coulisselandschap – zoals de kenners dat noemen – doet Hoopheggen altijd in samenwerking met inwoners/omwonenden. Zodat mensen de verbinding met de natuur sterker voelen. Inmiddels is al bijna 40 kilometer heg door Nederland aangelegd. Dit plantseizoen tikt de stichting de 50 kilometer aan. Waarvan een groot deel in Overijssel.

Vrijdag 26 januari vanaf 09.00 uur

Vrijdag 26 januari kan iedere Overijsselaar daar een bijdrage aan leveren. Er wordt geplant vanaf 9 tot ongeveer 13.30 uur. Opgeven via hoopheggen.nl/acties.

Door Redactie