De van oorsprong Nederlandse fit20 training wordt steeds bekender. In Nederland zijn er inmiddels 125 fit20 studio’s, ook bij bedrijven en in een ziekenhuis. Wereldwijd zijn er zo’n 25.000 leden. Vorig jaar is zelfs een groot onderzoek over fit20 gepubliceerd. Bijna 5000 fit20 leden werden tot 7 jaar gevolgd. De conclusie is ondubbelzinnig positief. fit20 wérkt. Eén keer per week fit20 zorgt voor een substantiële toename in kracht en fitheid. Ongeacht geslacht of leeftijd.

Jos Antonissen uit Wijhe wist dit niet. Hij leerde Evelien Roescher van fit20 Raalte gewoon kennen op een bijeenkomst. Het gesprek ging over sporten. ‘Ik ben knetter actief maar a-sportief’ zei hij. ‘Probeer fit20 een keer’ zei Evelien. Hij was wel nieuwsgierig. En zo is het gegaan. ‘Ik ben sowieso een enthousiast type, maar ik ben heel enthousiast over de fit20 training. Als het me niet wat gebracht had, dan kwam ik niet terug. En ik train wekelijks met veel plezier.’ vertelt Jos. ‘De fit20 training geeft me dat MWA! gevoel. Dat gevoel dat je warm wordt en gaat bruisen. Dat je denkt: dit is lekker! Ik kende dat wel van hardlopen, of van schaatsen als je de slag te pakken hebt, maar nu ervaar ik het bij de fit20 training.’

De fit20 training duurt slechts 20 minuten. Tijdens de training worden de 5 grote spiergroepen op een veilige manier tot de grens van hun kunnen gebracht. Dat is pittig maar omdat de studio gekoeld is transpireer je niet. Douchen en omkleden zijn niet nodig. Wél doe je de training altijd met een speciaal opgeleide fit20 personal trainer. Die let goed op je houding en of je de oefening correct uitvoert.

Jos beaamt dit. ‘Ik vind het hebben van een personal trainer bij deze training vanzelfsprekend. Je moet namelijk echt iets anders leren. Niet zomaar op de apparaten maar wat doen. Nee, de fit20 training goed leren doen is een proces, Evelien laat mij zien hoe ik de oefeningen moet doen. En dat werkt de rest van de tijd in mijn dagelijks leven door.’

Omdat je de fit20 training altijd met persoonlijke begeleiding doet, train je op afspraak. Dat vinden fit20 leden heel prettig. Die afspraak werkt als een stok achter de deur. Zodat je gewoon gaat. Zo houdt je het ook op de lange termijn vol.

Vaak merken mensen het effect van de training heel snel. Zo ook Jos. ’Ik merkte het effect meteen. Ik voel me sowieso fitter en sterker. Maar een mooie bijkomstigheid is dat je je hele lijf anders gaat gebruiken. Je houding, je rug, hoe je je spieren gebruikt. Dat doe ik nu bewuster.’ Wat vertelt Jos over de training aan anderen? ‘Ik krijg door fit20 energie, ik merk het aan mijn hele lijf, de begeleiding is super en fit20 doet wat met je. Dus zoals Evelien destijds tegen mij zei…probeer het maar!’

fit20 Raalte
Molenhof 24, Raalte
Tel. 0572 – 230 003
raalte@fit20.nl
www.fit20raalte.nl

Door Redactie