‘Leeftijd speelt geen enkele rol bij  goede invulling van een werkplek’

Wat Veldhuis Media en Uitzendbureau Salland bindt? Hun oprechte oog voor de mens achter de flexmedewerker. “Wij werken al een tijd goed samen”, vertelt Sandra Riezebos van Veldhuis Media. “Concrete vacatures zijn er niet, maar wel veel pieken. Ondanks onze strakke weekplanning blijven ad hoc vragen dankzij deadlines en onvoorziene omstandigheden als ziekte bestaan. Deze vragen heeft Salland tot nu toe altijd super goed ingevuld.” 

Om aan de ad hoc vragen van Veldhuis Media te kunnen doen, heeft Salland een pool opgebouwd. “Onze mensen werken graag bij Veldhuis”, aldus Annemiek Roeterdink van Salland. “Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen vaste mensen en flexmedewerkers, de sfeer is er altijd goed.” Ilona (54), Bogusia (61) en André (61) kunnen dat bevestigen. “Ik loop vaak bij Salland binnen om te vragen of er nog werk is bij Veldhuis”, vertelt André. “Gelukkig kan ik er regelmatig aan de slag. Ik word dan altijd goed opgevangen krijg de ruimte om mee te denken op de werkvloer. Als vaste medewerkers mij tegenkomen, steken zij altijd even een hand op. Je hoort er echt bij.” 

Oog voor de mens
Dat het via Salland goed werken is bij Veldhuis heeft ook te maken met het feit dat beide oprecht oog hebben voor de mens achter de flexmedewerker. “Salland kijkt bij de intake niet naar je leeftijd, maar naar wat je kunt en wat je wilt doen”, zegt Bogusia. En die aanpak past ook bij Veldhuis. “Wij zien een plek graag opgevuld met iemand die goed past en dan speelt leeftijd geen enkele rol”, stelt Sandra. “En blijkt iemand in de praktijk minder goed bij de binderij te passen, dan kijken wij of er bij seal een plek is.” Dit alles bij elkaar gaf Ilona het vertrouwen haar baan op te zeggen om te ontdekken of werken bij Veldhuis iets voor haar was en daar heeft zij geen moment spijt van gehad.

Goed werkgeverschap
Inmiddels staan Ilona en Bogusia bij Veldhuis op de loonlijst en ook daarvoor verdienen Veldhuis en Salland in hun ogen een pluim. “Salland is echt heel betrokken, als flexmedewerker werd ik regelmatig gebeld om te horen hoe het ging”, vertelt Ilona. “En toen bleek dat Veldhuis mij in vaste dienst wilde nemen, deden ze daar niet moeilijk over.” Zo vertelt Bogusia met nog altijd enige verwondering over de bloemen die Salland stuurde om haar succes te wensen met haar vaste baan. Dat ook Veldhuis een goede werkgever is, blijkt voor haar uit het feit dat zij, ondanks haar gebroken pols een kleine drie maanden voor het einde van haar contract, toch voor onbepaalde tijd werd aangenomen.

Prettige samenwerking
Niet alleen Ilona, Bogusia en André vinden het fijn werken met Salland en Veldhuis, beide organisaties kunnen ook samen goed door één deur. “Wij zetten er met elkaar de schouders onder”, zegt Annemarie. “De lijntjes met Sandra en hun meewerkend voorman zijn kort en dat is snel schakelen. Ook hun benadering is heel prettig. Het is geen kwestie van ‘jullie moeten’, maar ‘kunnen jullie ons helpen’ en dat helpt om ook bij ad hoc vragen vol voor een oplossing te gaan.” Hoe lovend de woorden over Veldhuis en Salland ook zijn, Sandra en Annemarie willen wel benadrukken dat het succes ook altijd toe te schrijven is aan de inzet van Ilona, Bogusia, André en al die andere gemotiveerde flexmedewerkers.

Uitzendbureau Salland
Boeierstraat 9
8102 HS Raalte
0572 – 354050
info@uitzendbureausalland.nl
www.uitzendbureausalland.nl 

Door Redactie