Kies voor een baan mét opleiding

Je wilt een toekomst als vrachtwagenchauffeur. Die keus heb je voor jezelf al gemaakt. Maar dan? Hoe zit het met de opleiding? Wat kost het? Wie begeleidt mij? Hoe vind ik de werkgever die bij mij past? En ook niet onbelangrijk; loop ik risico als ik mijn huidige baan opzeg?

Monique, Henk en Marco vertellen over de stap die ze namen om beroepschauffeur te worden.

Henk (57 jaar)
Als je jezelf de vraag gaat stellen: ‘Wat ben ik eigenlijk aan het doen?’ dan weet je dat het tijd is om ander werk te zoeken. Ja, ook als je midden 50 bent.

“Mijn beslissing om te stoppen als zelfstandig fiscaal en financieel consulent nam ik zo’n 2 jaar geleden. Ik ben verhuisd naar het Oosten van Nederland om daar mijn nieuwe carrière als beroepschauffeur te starten. Via Uitzendbureau Salland kon ik werken bij Stef in Raalte (voorheen Nagel Nederland) en starten met mijn rijopleiding. En daar zit ik nu middenin. Binnenkort kan ik afrijden voor mijn C-rijbewijs.”

Samen de juiste werkgever kiezen
“Met de transportconsulenten van Salland heb ik 3 regionale opdrachtgevers geselecteerd waar ik ga kennismaken. Een bedrijf in het koeltransport, de winkeldistributie en in het stukgoed. Omdat ik niet uit de transportwereld kom, wil ik natuurlijk wel weten wat er te koop is. Mogelijk dat ik ook nog een paar dagen ga meerijden. Wanneer ik dan mijn rijbewijs heb, kan ik bij een van deze bedrijven aan het werk. Door mijn contract met Salland hou ik mijn zekerheden en loop ik geen risico. Bij zo’n ingrijpende carrièreswitch op mijn leeftijd geeft dat wel rust.”

Monique (35 jaar)
Monique zit midden in een carrièreswitch. Na 15 jaar gewerkt te hebben in een supermarkt, heeft ze haar baan opgezegd om haar droom na te jagen; die van beroepschauffeur.

“Als ik heel eerlijk ben…? Ondanks dat ik weet waar ik aan begin, vind ik het ook wel spannend. Maar de eerste stappen zijn gezet. Ik heb er bewust voor gekozen om de opleiding via Uitzendbureau Salland te doen omdat zij de constructie ‘werken en leren’ aanbieden. Je krijgt een arbeidscontract en daarnaast doe je de complete rijopleiding.”

De rust en zekerheid van een baan tijdens de opleiding
“Salland heeft mij geïntroduceerd bij Dunlop in Raalte. Een hele goede match. Qua werk maar ook qua mentaliteit. Dunlop weet dat ik andere ambities heb en na mijn opleiding weer vertrek. Toch geven ze me alle steun en ruimte. Mijn planning was om eerst 6 maanden te ‘acclimatiseren’ bij Dunlop en dan te starten met de theorielessen, maar dat duurt me toch te lang. Dus ik heb Salland gebeld en aangegeven dat ik snel wil beginnen. Lang verhaal kort; de eerste theorieles heb ik net achter de rug. In oktober ga ik op voor de theorie en dan de rijlessen voor ‘C’ en ‘E’. Mijn toekomstbeeld? Zeecontainers rijden … dat zware, lompe werk. Heerlijk!”

Marco (45 jaar)
Je bent chauffeur maar je zit niet op je plek. Je wilt eigenlijk meer uren rijden en het liefst ook ander transport. Wat doe je dan?

“Ooit was ik monteur van nucleaire machines, maar door een dubbele hernia kon ik dat werk niet meer doen. Op eigen kosten heb ik toen mijn C- en E-rijbewijs gehaald. Omdat ik zoekende was heb ik Uitzendbureau Salland gevraagd om me te helpen bij het vinden van een baan. Hun advies was; begin gewoon bij ons en dan kijken we onderweg wel wat het beste bij je past.”

De flexibiliteit om probleemloos van werkgever te switchen
“De eerste baan was in het stukgoedtransport. Dat heb ik een paar maanden geprobeerd maar was niet wat ik zocht. Daarbij wilde ik ook meer uren rijden wat bij deze werkgever niet kon. Ik heb dat aangegeven bij de consulenten van Salland en binnen twee dagen kon ik bij een andere werkgever op gesprek. Daar klikte het meteen. Na de inwerkperiode heb ik eerst een tijdje ‘gependeld’ totdat ze me vroegen om in te vallen op ‘koeltransport’. Dat is me heel goed bevallen én ik mocht dat blijven doen. Dus nu rij ik dagelijks naar Brabant, Limburg en België. Lange routes en lange dagen, maar precies wat ik zocht. Ik tevreden én mijn opdrachtgever tevreden!”

————————

• Elk moment instappen
• Baangarantie vóór, tijdens en ná de opleiding
• Werken en leren (gratis opleiding)
• Persoonlijke baanbegeleiding

————————-

Geïnteresseerd?
Vraag dan ons boekje “Word chauffeur’ aan via TenL@uitzendbureausalland.nl  Of bel 0572-72 66 38

www.uitzendbureausalland.nl

 

Door Redactie