Stap ook eens over de drempel van ons  gezellige Dorpshuus!

Ons land telt een miljoen mensen die zich sterk eenzaam voelen. Mensen die de verbondenheid met anderen zo ontzettend missen. Om hiervoor aandacht te vragen, vindt van donderdag 27 september tot en met zaterdag 6 oktober 2018 de landelijke Week tegen Eenzaamheid plaats. Een week met ook in Heino diverse activiteiten om ontmoeting te stimuleren en daarom door ons Week van de Ontmoeting genoemd. Een week om mensen met een welgemeend ‘kom erbij’ uit te nodigen om gezellig en gratis mee te doen. Silke Schuurman, Heidi Lammertsen, Dinette Geerts en Ed van der Schaaf delen graag welke activiteiten het Kernteam Heino heeft georganiseerd.

Wij beginnen op dinsdag 2 oktober met een avond over eenzaamheid. Wat is eenzaamheid? Hoe signaleer ik het? En wat kan ik er tegen doen? Naar aan-leiding van deze en andere vragen gaat Tamara van der Zee van WijZ welzijn graag in gesprek met in-woners, vrijwilligers en professionals uit de gemeente Raalte. Deze avond vindt van 20.00 tot 22.00 uur plaats in het Dorpshuus Heino, waar mensen zich ook tot maandag 1 oktober kunnen op-geven.  

Gebakjesactie
Ook houden wij een gebakjesactie op donderdag 4 en vrijdag 5 oktober. Het idee is simpel: haal twee gratis gebakjes bij de Albert Heijn in Heino en maak iemand blij met een bezoek. Kent u iemand die wel wat aandacht kan gebruiken? Reserveer de gebakjes dan voor maandag 1 oktober 10.00 uur bij de balie van het Dorpshuus Heino, via 0572 – 700 212 of info@dorpshuusheino.nl. Wilt u wel meedoen, maar heeft u geen adres om te bezoeken? Wij helpen graag, ook als u het leuk zou vinden zelf bezoek te ontvangen.

Dorpskamer
Natuurlijk opent ook de reeds bestaande Dorpskamer in het Dorpshuus Heino rond deze week haar deuren. Niet alleen staat er op zondag 7 oktober vanaf 14.30 uur een kop koffie met wat lekkers klaar, ook kunt u kennis maken met diverse andere activiteiten die het jaar rond in Heino worden georganiseerd. Het stimuleren van ontmoeting beperkt zich voor het Kernteam Heino namelijk niet tot deze ene week in het jaar.

Doe mee
Onder de noemer ‘voor de jeugd van vroeger’ -verzorgt Sjaco van der Speld zondag 28 oktober een geweldig optreden in diezelfde Dorpskamer. Met een mix van de leukste liedjes en conferences -creëert hij een onvergetelijke middag. In de komende winter-maanden volgen nog drie of vier activiteiten, mogelijk dankzij een deel van de opbrengst van Heino tikt ‘m af. Nieuw is het initiatief Bakburen, waarbij dorpsgenoten elkaar letterlijk en figuurlijk met een blik ontmoeten. Een dorpsgenoot vult een bakblik met taart en geeft deze met een -speciale wens of groet door, waarna de ontvanger van het blik hetzelfde doet. Het bakblik en alle andere activiteiten van de Kernteams zijn te volgen via www.facebook.com/kernteamsgemeenteraalte.

———

Kernteam Heino

Zijn er genoeg ontmoetingsmogelijkheden in Heino? Durven mensen vragen te stellen wanneer zij hulp nodig hebben? Is er behoefte aan een voorziening die er (nog) niet is? Kernteam Heino zet zich samen met inwoners in om de leefbaarheid op het gebied van zorg en welzijn lokaal te vergroten.

Lokale initiatieven
Het Kernteam Heino bestaat uit een vertegenwoordiger van Plaatselijk Belang, het Wooldhuis, de Ouderenbonden, de gezamenlijke kerken, Carinova, Evenmens, de Parabool, het Dorpshuus, Stichting Ouderenwerk Heino, een wijkverpleegkundige en een opbouwwerker van WijZ welzijn. Samen bedenken, stimuleren en ondersteunen zij lokale initiatieven op het gebied van vitaliteit, meedoen, verantwoord wonen en omzien naar elkaar.

Contact
Heeft u een goed idee voor Heino, maar weet u niet hoe dit zelf te realiseren? Neem dan contact op met opbouwwerker Silke Schuurman, telefoon: 06 – 41 64 33 98. Met een vraag over zorg kunt u altijd contact opnemen met wijkverpleegkundige Heidi Lammertsen, telefoon: 06 – 53 51 25 28. Via deze weg is het Kernteam Heino ook bereikbaar om signalen op het gebied van zorg en welzijn door te geven.

———

Door Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *