“Ja maar, wat als alles lukt”

“Ja maar, wat als alles lukt” is de slogan waarmee Carola Beumer 2,5 jaar geleden haar praktijk voor Kinder- en jeugdtherapie startte en die gevestigd is op de eerste verdieping van Brede school Kwintijn aan de Oude Molenweg 3 in Raalte.

Inmiddels hebben veel kinderen en jongeren van 8-18 jaar de weg weten te vinden naar haar praktijk Kindertherapie Raalte, waar zij zich richt op deze doelgroep.

Veel kinderen en jongeren hebben tegenwoordig behoefte aan ondersteuning merkt zij. Zij hebben te maken met (groeps)druk, een gebrek aan zelfvertrouwen door de eisen die de maatschappij of school aan hen stelt, hebben angsten, vertonen teruggetrokken gedrag, hebben slaapproblemen of in het gezin zijn er de nodige ergernissen of problemen waardoor zij en het gezin niet naar behoren functioneren. De stap naar een jeugdhulpverleningsinstantie of kinderpsycholoog is te groot… maar wat dan?

Kindertherapie is een laagdrempelige en kortdurende begeleiding en bestaat uit een eerste (gratis) intake voor ouders. Hierna volgen een 5-tal sessies met het kind. Door middel van gesprekken, cognitieve gedragstechnieken, oefeningen, creatieve werkvormen, spel en ontspanning leert het kind om nieuwe inzichten te verwerven in het eigen gedrag en de balans weer terug te vinden. Na 5 sessies vindt er een tussentijdse evaluatie (met ouders) plaats, waarna besloten wordt of er meer sessies nodig zijn.

Carola benadrukt dat het kind vaak geen probleem heeft, maar handvatten nodig heeft om in  te zien wat hij of zij anders kan doen! Hierdoor neemt de eigenwaarde van een kind toe en dit heeft weer zijn uitwerking op het gezin of de omgeving.

Carola heeft een HBO+ opleiding Kindertherapie gevolgd en is aangesloten bij de VvvK en de RBCZ, waardoor vergoeding vanaf januari 2018 deels plaatsvindt via de aanvullende zorgverzekering.

Neem gerust contact op  via 06 – 34 98 99 54 of meld je aan via de website www.kindertherapieraalte.nl.

Kindertherapie Raalte
Oude Molenweg 3
8101 EK Raalte
06 – 34 98 99 54
www.kindertherapieraalte.nl

Door Redactie