Uitvaartvereniging De Laatste Eer is al bijna 70 jaar een begrip in Heino en al die jaren zichtbaar aanwezig in het fraaie pand aan de Haarstraat. Het Afscheidshuus, dat enkele jaren geleden nog een flinke renovatie heeft ondergaan, straalt toekomstbestendigheid uit. 

Maar tijden veranderen. De financiële wereld is onstuimig en weinig vrijgevig. 

Uit de toekomstvisie van de vereniging is gebleken dat, door een afnemende dekkingsgraad en het afnemende aantal leden, het niet verstandig is om de vereniging nog langer te laten voortbestaan.

Tijdens een extra ledenvergadering op 28 oktober jl. is door de aanwezige leden de steun uitgesproken voor het opheffen van de uitvaartvereniging per 1 januari 2020. Alle leden worden binnenkort hierover verder geïnformeerd.

Het Afscheidshuus, dat al sinds 1980 onder stichting Rouwcentrum Heino valt, zal zelfstandig doorgaan en de werkzaamheden van de uitvaartverzorgers voor Heino, Rik van der Vegt en Nicole van der Sluis, worden op dezelfde wijze voortgezet. De vrijwilligers kunnen hun dankbare werk blijven uitoefenen. Dus ‘zichtbaar’ zal er weinig veranderen in Heino. Het meldnummer bij overlijden blijft onveranderd 0572 39 19 99.

Natuurlijk kunnen ook andere uitvaartondernemers gebruik maken van de faciliteiten van het Afscheidshuus. Daarmee is het een prachtige voorziening voor Heino en omgeving.

Het Afscheidshuus beschikt over 2 familiekamers waar in alle rust en beslotenheid op persoonlijke wijze afscheid kan worden genomen van de overledene. De kamers beschikken over een eigen pantry voor koffie of thee, er kan muziek worden afgespeeld en er kunnen persoonlijke items worden geplaatst. Voor de kinderen liggen er aansprekende boeken ter inzage en is er tekenmateriaal aanwezig. Ook kan het Afscheidshuus dienen als plek voor de condoleance, ceremonie of koffietafel. “Het Afscheidshuus straalt persoonlijkheid uit en heeft een huiselijke sfeer”, aldus de beheerder.

Klaar voor de toekomst…

Secretariaat en ledenadministratie
Woolthuisweg 33
8141 RX Heino
06 – 25272633
info@dleheino.nl
www.dleheino.nl

Uitvaartverzorgers
Mevr. N van der Sluis
Dhr. R. van der Vegt
Tel. nr. bij overlijden: 0572 – 39 19 99

Afscheidshuus
De Haarstraat 18
8141 EX Heino
Telefoon: 0572 – 39 31 60
B.g.g.: 0572 – 39 19 99

Door Redactie