Inwoners en bezoekers van de Hanzesteden kunnen eigen werk zien als levensgrote projectie 

De (bijna) laatste 9 nagen van het jaar vindt in 9 Hanzesteden het evenement Kleur de Hanze plaats. De binnensteden van Deventer, Doesburg, Elburg, Harderwijk, Hasselt, Hattem, Kampen, Zwolle en Zutphen worden dan in het licht gezet door middel van levensgrote projecties.

Dit zijn niet zomaar projecties, maar creaties waar van ruim 1500 inwoners en bezoekers van de Hanzesteden, van alle leeftijden en met of zonder ervaring. Liefhebbers worden opgeroepen uiterlijk 12 november hun creatie in te zenden. Zij zien hopelijk tijdens de kerstvakantie hun geselecteerde meesterwerk schitteren op de door hun gekozen gevel.

Hoe werkt het?

In elke Hanzestad zijn één of meer gebouwen omgezet in een kleurplaat, die iedereen kan inkleuren en uploaden. Via de website Kleur de Hanze kunnen liefhebbers een tekening downloaden van een Hanzepand naar keuze. De kleurplaten kunnen worden ingekleurd op meerdere manieren, digitaal of op papier.

Deelname is gratis en uiterlijk 12 november moeten deze weer ingeleverd worden via dezelfde website. Vervolgens maken deelnemers kans uitgekozen te worden zodat hun creatie levensgroot wordt geprojecteerd op een gevel. Om de resultaten te zien is een bezoekje aan de 9 Hanzesteden tijdens de kerstvakantie extra de moeite waard. Hanzesteden Marketing, de deelnemende Hanzesteden en Mr. Beam hopen met dit festival het Hanzejaar kleurrijk, creatief en sprankelend af te sluiten.

Het spectaculaire lichtprojectie festival ‘Kleur de Hanze’ is een bijzondere interactie tussen mens en gebouw. De laatste 9 dagen van het jaar geven inwoners en bezoekers extra kleur aan de Hanzesteden. Maar ook BN-ers, verbonden aan Hanzesteden, zoals onder meer rapper Pjotr en illustrator en schrijfster Iris Boter verlenen hun medewerking door een kleurplaat in te kleuren.

Meer informatie over het Hanzejaar en de Hanzesteden: www.visithanzesteden.nl

Foto (C): Artistimpressions visuals Kleur de Hanze: Mr. Beam

 

Door Redactie