IEDEREEN KRIJGT VROEG OF LAAT TE MAKEN MET MANTELZORG

2022, start van het nieuwe jaar!
Het nieuwe jaar zijn we helaas opnieuw gestart met een lockdown en coronamaatregelen. Hoelang dit nog duurt is onzeker. Ondanks de onzekerheid hebben wij mooie plannen voor het nieuwe jaar en willen we je meenemen in wie wij zijn, waar we ons op richten en wat we het aankomende jaar willen gaan doen. Hierbij beginnen we bij het begin…

Wat is mantelzorg?
Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met mantelzorg: je bent mantelzorger, je wordt mantelzorger of je (hebt) in de toekomst hulp van een mantelzorger nodig. Voor mantelzorg geldt dat er vaak geen sprake is geweest van een bewuste keuze. De meeste mantelzorgers geven aan dat zij als vanzelfsprekend deze taak op zich hebben genomen. Op het moment dat je partner (kind, ouder, broer/zus) hulpbehoevend wordt ‘dan doe je dat gewoon’. Zorg jij voor een naaste die langdurig ziek is, een beperking heeft of hulpbehoevend is? Dan ben jij mantelzorger. Ook als de zorg vanzelfsprekend voelt. Mantelzorg is hulp die verder gaat dan de zogenoemde ‘gebruikelijke zorg’.

Wat is mantelzorgondersteuning?
In de Gemeente Raalte wordt mantelzorgondersteuning aangeboden door Evenmens, informele zorg voor elkaar en Carinova Mantelzorgondersteuning. Hiervan kun je gratis gebruik maken. Mantelzorgondersteuning Raalte geeft informatie, advies en praktische ondersteuning. De consulenten kennen het aanbod van zorg- en hulpinstanties in de omgeving, waardoor zij je (wanneer nodig) kunnen doorverwijzen. Ook worden er regelmatig bijeenkomsten georganiseerd, waarbij er de mogelijkheid is om andere mantelzorgers te ontmoeten.

5 REDENEN OM JE IN TE SCHRIJVEN ALS MANTELZORGER:

 1. Samen denken, samendoen
  Samen met jou gaan we kijken naar passen-de ondersteuningsmogelijkheden, zodat je in balans blijft. We hebben expertise en ervaring op verschillende deelgebieden, zoals: zorg, welzijn, wonen en arbeid.
 2. Erkenning en herkenning
  Je verhaal kunnen delen “Waar loop je tegenaan”.
 3. Bemiddeling en verwijzing
  Naar andere vormen van zorg, bijvoorbeeld respijtzorg.
 4. Kosteloze inschrijving en toegang tot alle aangeboden activiteiten.
  Jaarlijkse mantelzorgwaardering.

 

Carinova Mantelzorgondersteuning & Vrijwillige Thuiszorg
T: 0570 – 518185 | 0570 – 518181
E: steunpuntmantelzorg@carinova.nl
E: vrijwilligethuiszorg@carinova.nl  

 


Evenmens Raalte
T: 0572 820 997
(Mantelzorgondersteuning & Vrijwillige Thuiszorg)
E: info@evenmens.nl
W: www.evenmens.nl

Door Redactie