BEGIN VAN HET  NIEUWE JAAR, ZORG VOOR JEZELF EN ELKAAR!

Wat is Vrijwillige Thuiszorg?
Vrijwillige Thuiszorg legt verbinding tussen hulpvrager en vrijwilliger. Een vrijwilliger wordt één op één ingezet in de thuissituatie. De vrijwilliger houdt gezelschap en/of ondersteunt bij activiteiten thuis of buitenshuis.

Wie zijn de mensen met een hulpvraag?
Mensen van jong tot oud kunnen een hulpvraag hebben. Te denken aan mantelzorgers of mensen van verschillende doelgroepen met een beperkt sociaal netwerk zijn. 

Waarom een vrijwilliger?
Mensen wonen steeds langer (zelfstandig) thuis. De aankomende jaren zal dit aantal blijven stijgen. Tevens is er een toename van mensen die zich eenzaam voelen. Op dit moment kunnen veel activiteiten niet doorgaan door coronamaatregelen. Dit maakt dat de wereld van veel mensen steeds kleiner wordt. Wat is het dan fijn als er een vrijwilliger is die naar je omkijkt. Samen kun je bijvoorbeeld wandelen, creatief bezig zijn of gewoon bijpraten onder het genot van een kop koffie. Door de inzet van een vrijwilliger kunnen ook mantelzorgers ontlast worden in de thuissituatie. Ondanks de coronamaatregelen kunnen er ook activiteiten wél doorgaan, namelijk het 1-op-1 vrijwilligerswerk!

Doel
Het doel is om mensen met een hulpvraag een beetje extra levensplezier te bieden, door middel van activiteiten of ter ontlasting voor de mantelzorger.

Vrijwilliger worden?
Wil jij iets voor jezelf en een ander doen? Twijfel je? Bekijk de 5 redenen om vrijwilligerswerk te doen.

2022
In deze tijd moeten we  “omdenken” betreft ondersteuningsmogelijkheden. Hierin blijft het belangrijk dat iedereen kan meedoen in de samenleving. Gezamenlijk met jou bekijken we wat jij wil, wat er mogelijk is en wat een ieder hierin kan doen. Samen denken, samen doen!

4 REDENEN OM VRIJWILLIGERSWERK TE DOEN:

  1. Mentale & Fysieke gezondheid Vrijwilligerswerk leidt tot een verhoogd gevoel van zelfvertrouwen, bekwaamheid en sociale integratie. Ook heeft het een positieve invloed op je gemoedstoestand en fysieke gezondheid.
  2. Boost je CV
    Je vergroot je ervaring, kennis en vaardigheden en het biedt je de kans om nieuwe mensen en/of je dorp beter te leren kennen.
  3. Iets voor een ander betekenen & Voldoening
    Jij maakt het verschil in iemands dag of zelfs leven! Ook maak je verschil in de samenleving. Iets voor een ander betekenen geeft een voldaan gevoel. 
  4. LEUK OM TE DOEN!
    Natuurlijk doe je vrijwilligerswerk, omdat je het leuk vindt! Denk aan je eigen hobby’s en interesses die je kunt delen met anderen.

Carinova Mantelzorgondersteuning & Vrijwillige Thuiszorg
T: 0570 – 518185 | 0570 – 518181
E: steunpuntmantelzorg@carinova.nl
E: vrijwilligethuiszorg@carinova.nl

 


Evenmens Raalte
T: 0572 820 997
(Mantelzorgondersteuning & Vrijwillige Thuiszorg)
E: info@evenmens.nl
W: www.evenmens.nl

Door Redactie