Schouder aan schouder uit volle borst samen zingen, iets wat velen de afgelopen twee jaar ongetwijfeld ontzettend gemist hebben. Nu alle corona-seinen op groen lijken te staan is dit hét moment om weer gezellig samen te komen vinden opbouwwerkers Ilse Waanders en Saskia Pijnappel van WijZ welzijn in Raalte. Zij gaan samen met levensliederenkoor Met Hart en Smart langs buurthuizen in alle kernen van Raalte om als vanouds te genieten van een gezellig samenzijn. “ Niet op anderhalve meter, maar ingehaakt en zij aan zij.”

Het idee voor de serie optredens ontstond eind vorig jaar al. “Wij merkten dat mensen smachtten naar ontmoeting en samenzijn, maar tegelijkertijd door de aldoor veranderende coronamaatregelen door de bomen het bos niet meer zagen als ze zelf iets wilden organiseren”, vertelt Ilse. Als opbouwwerkers besloten Ilse en Saskia de rollen voor een keer om te draaien. “Normaal gesproken kunnen buurtbewoners bij ons terecht met vragen en hulp voor initiatieven, dat kan heel breed zijn van iemand die een pluktuin wil aanleggen tot een koor dat een oefenruimte zoekt. Eigenlijk alles wat er op gericht is om een dorp of wijk leefbaarder te maken”, zegt Saskia. Voor verschillende doelgroepen bedachten de twee leuke activiteiten zoals een escaperoom en een pubquiz. “We gingen in de activiteiten modus en verzonnen allerlei leuke dingen om te doen. Alleen voor de ouderen was er nog niets passends. Toen ontstond het idee om met een koor de verschillende kernen van Raalte een bezoek te brengen.” Aanvankelijk stonden de optredens in november vorig jaar op de planning, maar de aangescherpte coronamaatregelen gooiden roet in het eten. “De teleurstelling was erg groot want iedereen keek er zo naar uit. Maar wij hebben er bewust voor gekozen om het niet door te laten gaan met een zaal die maar voor een derde gevuld mocht zijn of op anderhalve meter. Er moet schouder aan schouder en uit volle borst meegezongen kunnen worden.”

Nu, een paar maanden later, staan Ilse en Saskia te popelen om van start te gaan met de optredens. En zij zijn niet de enige. “De reacties bij alle buurthuizen waren ook ontzettend enthousiast, na twee jaar is de behoefte aan gewoon gezellig samenkomen en iets gezelligs doen erg groot. Op woensdag 2 maart wordt er gestart in Mariënheem om vervolgens buurthuizen in alle kernen van Raalte een bezoek te brengen. De optredens zijn naast het gezellige samenzijn ook een mooie manier om Ilse en Saskia te ontmoeten. “Bij alle optredens is een van ons aanwezig om te vertellen over wat wij allemaal doen als opbouwwerkers.” Kan jij ook de hulp van Ilse of Saskia gebruiken? Schroom niet en neem contact op met Ilse, zij is het aanspreekpunt voor Raalte, Nieuw Heeten en Heino. Ilse Waanders, i.waanders@wijz.nu, 06 1388 2293 of met Saskia Pijnappel voor Broekland, Heeten, Laag Zuthem, Lierderholthuis, Luttenberg en Mariënheem. s.pijnappel@wijz.nu, 06 1367 8478.

Passage 13 Raalte
E: raalte@wijz.nu
T 038 456 9700
www.wijz.nu/gemeente/raalte

Door Redactie