Migratieverhaal van gevierde mezzosopraan en harpiste

Muziektheatervoorstelling De Grens is gebaseerd op dagboekfragmenten van Ekaterina Levental, uit de periode waarin ze als 16 jarige vluchteling aankwam in Nederland. In deze one-woman show vertelt ze over haar zoektocht naar een nieuwe identiteit in een maatschappij waar ze geen deel van kan zijn. We zien Nederland door de ogen van een buitenstaander, met veel humor en begrip. Ekaterina laat zien hoe het leven is in een niemandsland, als enkel de hoop nog rest.

De Grens is het vervolg op de succesvolle solo-voorstelling De Weg, die ze vorig jaar speelde in Heino. Daarin vertelde zangeres en harpiste Ekaterina Levental over haar vlucht uit de voormalige Sovjet Unie. Een weg die eindigde in een veilig politiebureau op de Wallen in Amsterdam. De Grens begint daar waar De Weg eindigt.

Een jonge vrouw, die vecht voor haar bestaan, dwars door grenzen, voorbij het oordeel. Ekaterina vertelt, speelt, zingt en begeleidt zichzelf op de harp.

De Grens vertelt je een waargebeurd en hoopvol verhaal, opgetekend aan de rand van Nederland, met humor en gevarieerde muziek.

Credits:

Tekst en uitvoering: Ekaterina Levental
Regie en vormgeving: Chris Koolmees

De Grens is een productie van: LEKS compagnie

Duur: ca 75 minuten. Nederlandstalig.

Meer informatie over de voorstelling: De Grens – LEKS compagnie – muziektheater

Speellijst: Deze voorstellingenreeks toert komend seizoen weer door het hele land, komende maanden te zien in onder andere Heino, Zundert, Zuidlaren, Neede, Makkum, Hippolytushoef, Heerlen, Velsen, Borculo, Emmen, Balkbrug, Horst, Lochem, Goes, en Doorn.

Wanneer: zaterdag 13 januari 2024 om 20:30 uur.

Info en kaartverkoop: https://www.theaterpodiumheino.nl/ekaterinalevental

Door Redactie