Huishoudens die moeite hebben met het betalen van hun energierekening kunnen terecht bij het Tijdelijk Noodfonds Energie. Dit noodfonds is een initiatief van verschillende partijen en geen initiatief van de gemeente Raalte. Kijk voor meer informatie, de voorwaarden en aanvragen van het Noodfonds Energie op de website van de Rijksoverheid.

Het Noodfonds betaalt voor huishoudens die in aanmerking komen voor steun, een deel van de energierekening van oktober 2022 tot en met maart 2023. Huishoudens kunnen de steun van het Noodfonds tot 1 april 2023 aanvragen.

Wie kan steun aanvragen bij het Tijdelijk Noodfonds Energie

De volgende huishoudens kunnen steun krijgen van het Noodfonds:

Het huishouden heeft een bruto-inkomen van maximaal 200% van het sociaal minimum. Dan is het bruto-inkomen per maand lager dan € 2.980 (alleenstaand) of € 3.794 (samenwonend). De bedragen zijn inclusief vakantiegeld.

Huishoudens hebben zelf een contract voor gas, stroom en/of stadswarmte bij een energieleverancier. Het maakt niet uit bij welke energieleverancier.

De energierekening is (afhankelijk van het inkomen) hoger dan €149 per maand (alleenstaand) of hoger dan €187,45 (samenwonend).

Hoe aanvragen?

Alle informatie over de aanvraag is te vinden op www.noodfondsenergie.nl. Om in aanmerking te komen, doe je eerst de Noodfonds-check op de website van Geldfit.

Betrokken partijen

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is geen fonds van de gemeente Raalte, maar een initiatief van Eneco, Essent, Greenchoice, Vattenfall, NSR (Nederlandse SchuldhulpRoute) en SchuldenlabNL. De Rijksoverheid ondersteunt het Noodfonds. Ook Shell Energy, BudgetThuis, ENGIE, Pure Energie en Clean Energy hebben een bijdrage aan het fonds gedaan.

Bron: gemeente Raalte 

Door Redactie