In het hart van Olst, bij de Goede Buren, opent het Olster Soepcafé op zaterdag 27 januari weer zijn deuren. Of je nu jong of oud bent, rijk of arm, alleen komt of met vrienden en familie, iedereen is welkom. Het Soepcafé, een vrijwillig initiatief dat sinds november vorig jaar nieuw leven is ingeblazen, heeft als doel voedselverspilling tegen te gaan.

Voorkomen van verspilling Dankzij de inzet van vrijwilligers worden voedseloverschotten, afkomstig van supermarktketen PLUS, gered van de vuilnisbak. Groenten, fruit en zuivel die anders weggegooid zouden worden omdat ze niet meer geschikt zijn voor verkoop of over de houdbaarheidsdatum zijn, krijgen een tweede kans in het Soepcafé.

Groot succes 

Vorig jaar werd het Soepcafé vier keer georganiseerd en met groot succes ontvangen. Zelfs bij regenachtig weer waren alle tafels bezet en vonden de bezoekers de soep, salade en het toetje heerlijk. “Twee pannen soep gingen er doorheen,” deelde een enthousiaste vrijwilliger. De laatste avond in november eindigde met een groot applaus en complimenten voor de kok.

Kom ook proeven!

Wil je ook deelnemen aan het Olster Soepcafé en genieten van een smakelijke maaltijd? Op zaterdag 27 januari opent het café zijn deuren aan de Hendrik Droststraat 22-A in Olst. Vanaf 17:45 uur zijn de deuren geopend, en een kwartier later wordt het eten geserveerd. Deelname is mogelijk tegen een vrijwillige bijdrage, waarvan de opbrengst onder andere de kosten voor de ruimte dekt.

Door Redactie