Vorige week zaterdag was het weer zo ver, de jaarlijkse Heino Masters stond weer op het programma. Voor de 11de keer trok golfend Heino erop uit om te zien wie dit jaar het zo begeerde jasje mee naar huis mocht nemen. Golfclub Havelte was ditmaal het speeltoneel. De rustieke 18 holes baan gelegen in het typische Drentse landschap was voor elke deelnemer een genot om te spelen. Na een dag hard werken en veel plezier kwamen André Bouwhuis (categorie 1) en Afra Sinnige (categorie 2) als winnaars uit de bus.

Tradities in ere gehouden

Ook onder de nieuwe organisatie zijn oude tradities in ere gehouden. Zo begon de dag ’s ochtends bij de parkeerplaats van de Rooms-Katholieke kerk om gezamenlijk met de bus te vertrekken naar Havelte. Na de koffie snelden de ambitieuze deelnemers naar de driving range. Nog even goed warmdraaien, kleine swing aanpassingen waar nodig en dan vol goede moed de baan in. Vrij van alle verplichtingen roken de oud organisatoren hun kans. Ook nieuwe deelnemers kwamen met aspiraties. Echter kan op de golfbaan de hoop snel vervliegen. Na een goede 4 uur spelen kwamen de eerste spelers binnen druppelen en was het werk gedaan. Voldaan kon men genieten van een natje en een droogje om langzaam huiswaarts te keren.

Uitslagen

Met het nieuwe organisatiecomité van de Heino Masters dit jaar kwam er ook een nieuwe verdeling van de categorieën. Niet langer worden de mannen en vrouwen gescheiden maar strijden zij om dezelfde prijzen. Afra Sinnige, speelster van het eerste uur en oud winnaar bij de vrouwen, wist ook tussen de mannen de 1ste prijs in categorie 2 te veroveren. Het stabiele spel gecombineerd met mooie verre slagen was voor haar de winnende formule. Bij de 1ste categorie was het bijzonder spannend. Dankzij zijn onafgebroken concentratie en ingesleten techniek wist oud winnaar André Bouwhuis met één slag verschil het jasje voor 2022 te bemachtigen.

De dag werd met veel plezier afgesloten bij Bij9eN. Volgend jaar zal alweer de 12de editie van de Heino Masters plaatsvinden. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door de betrokken sponsoren uit Heino en omstreken.

Een impressie van de wedstrijd vindt u via de website www.heinomasters.nl, via Instagram @heinomasters en facebook @HeinoMasters.

 

Door Redactie