Perfectionisme is van alle tijden. De drang altijd het allerbeste te hebben, doen of zijn. Post jij op social media altijd de perfecte foto? Laat jij overal zien hoe perfect je bent als ouder, als kind, als student of als sporter? Beleef jij altijd de perfecte vakantie en past jouw kledingkast perfect bij de laatste mode?

Gaat het over jezelf?
Perfectie klinkt mooi, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Vaak voel je dat je pas perfect kunt zijn, als iets of iemand anders juist minder perfect is. Je kijkt naar anderen om jezelf te beoordelen. Dat kan een goede motivatie zijn, maar het kan ook tegen je werken.

Klachten
Als je altijd maar wilt voldoen aan het perfecte plaatje, kan zich dat wreken in lichamelijke klachten. Je ervaart stress, bent nooit tevreden. Spanningshoofdpijn, slapeloze nachten of zelfs een burn-out zijn het gevolg.

Mindfulness bij perfectionisme
Het kan ook anders. Je kunt jezelf leren kennen en ontdekken hoe je jouw streven naar perfectie voor je laat werken. Hoe oordeel je naar de ander en jezelf? Wanneer kost perfectie meer energie dan goed voor je is? En hoe buig je dat vervolgens om? Bij Mindfulness met Marion leer je dat het leven niet perfect is en dat je daar prima mee kunt leven.

Imperfecties verrijken je, je kunt er zelfs van genieten. Heb compassie met wie je bent en aanvaard dingen zoals ze zijn. Je kunt niet alles veranderen en gelukkig hoeft dat ook niet.

Wil je weten hoe je dat inzicht kunt ontwikkelen vanuit ervaring? Mindfulness met Marion helpt je op weg.

Wie is Marion?
Marion Kogelman-Bloo is van oorsprong docente. Na een academische opleiding pedagogiek vond zij haar weg steeds meer in mindfulness. Met diverse trainingen en cursussen biedt ze mensen de helpende hand als het leven even tegenzit. Ook wanneer je meer uit jezelf wilt halen of op zoek bent naar rust in je leven, kan Marion je verder helpen. Vanuit jouw behoeften en jouw eigenheid. Marion is gecertificeerd mindfulness trainer. De meeste zorgverzekeraars vergoeden een groot deel van haar trainingen.

Meer informatie op www.mindfulnessmetmarion.nl.

Door Redactie