Wandelen is plezierig, gezond, kost niets en is niet tijd gebonden. Wandelen in de natuur werkt ontspannend. Sinds de coronacrisis is het wandelen herontdekt en wordt er volop gewandeld. Heino heeft een prachtige groene omgeving en we zien in en rond Heino veel dorpsbewoners wandelen als we zelf op pad zijn.

Er is veel waardering voor de wandelmogelijkheden, maar niet overal. Kiezenbos heeft prachtige woningen, het is er heerlijk wonen, maar bij het ontwerp is het bieden van wandelmogelijkheden vergeten. PB Heino heeft zich afgelopen jaar hard gemaakt om in de nieuwbouw expliciet aandacht te besteden aan het bieden van wandelmogelijkheden in combinatie met groen. 

PB Heino heeft initiatieven om wandelmogelijkheden op te nemen in de uitbreiding van bedrijventerrein Blankenfoort ondersteund, in combinatie met meer groen. En dat is gelukt, straks kun je vanaf de Lentheweg een mooi rondje maken rond de nieuwbouw en verder wandelen langs het water. Ook voor plan Molenwijk, de nieuwbouw aan de Molenweg is met succes bij de gemeente gepleit voor wandelmogelijkheden in combinatie met groen. Ook hier wordt gezocht naar verbindingsmogelijkheden om een rondje te kunnen lopen via bijvoorbeeld Old Heino. Met de werkgroep Vlaminckhorstweg wordt gewerkt aan een veilige wandelroute in het buitengebied, een voorstel wordt uitgewerkt.

Maar we willen verder. We willen de wandelroutes om het dorp in beeld brengen en kijken waar nog mogelijkheden liggen. Heeft u idee├źn, wilt u hieraan meewerken, neem dan contact op met een bestuurslid of mail: info@pbheino.nl 

Door Redactie