‘Wij helpen  klachten voorkomen’

Een veilig en comfortabel thuis, wie wil dat niet? Salland Installatieservice, onderdeel van de Nijhof Installatiegroep, kan eraan bijdragen met een zeer rendabele Cv-ketel en koolmonoxidemelder in dezelfde ruimte. Zo ook met een krachtige, maar uiterst stille mechanische ventilatiebox inclusief het reinigen van de kanalen. “Onze klanten kunnen voor een onderhoudscontract kiezen, waarin naast de ketel ook de mechanische ventilatie standaard wordt meegenomen”, vertelt service coördinator Willem Westenbroek. “Dat laatste doen mensen nog te weinig, met vaak klachten tot gevolg.”

Het slecht onderhouden van de mechanische ventilatie kan verschillende klachten veroorzaken. “Door een te hoge luchtvochtigheid neemt de condensvorming toe, waardoor er schimmel in vooral vochtige ruimtes als de badkamer ontstaat”, geeft Westenbroek een voorbeeld. “Nare luchtjes blijven hangen en het ventilatiesysteem gaat op den duur veel geluid maken.” In de praktijk komt Salland Installatieservice te vaak ventilatiekanalen vol stof en vuil tegen, een walhalla voor bacteriën. “Om ook gezondheidsklachten als geïrriteerde luchtwegen te voorkomen, adviseren wij klanten de mechanische ventilatiebox ieder jaar te laten reinigen, wanneer wij toch voor het onderhoud van de ketel langskomen. Eens in de vijf tot acht jaar kunnen dan de kanalen worden meegenomen.” 

Veilig en gezond
Naast goede ventilatie draagt ook een Cv-ketel bij aan het wooncomfort. Per slot van rekening geniet iedereen – bij voorkeur tegen zo laag mogelijke stookkosten – van een warme douche en behaaglijke woonkamer. “Het  televisieprogramma Radar liet onlangs zien dat het bij zowel oudere als nieuwe ketels raadzaam is een koolmonoxidemelder in dezelfde ruimte te plaatsen”, vertelt Westenbroek. “Ook bij chronische blootstelling aan relatief lage waarden koolmonoxide kunnen namelijk klachten als vermoeidheid, branderige ogen en duizeligheid ontstaan. Voor een tijdige waarschuwing bij zelfs die lage waarden, adviseren wij een digitale koolmonoxidemelder.” Wie ook zeker wil zijn van veilig verwarmen en gezond ventileren is bij Salland Installatieservice aan het juiste adres.

Kwaliteit en service
Als specialist staat Salland Installatieservice namelijk voor goede kwaliteit en service. “Voor de meest optimale ventilatie verzuimen wij het bijvoorbeeld nooit om het hele systeem, na het installeren van een mechanische ventilatiebox en het reinigingen van de kanalen, met de juiste apparatuur opnieuw in te meten”, stelt Westenbroek. “Ook staan wij vierentwintig uur per dag, zeven dagen in de week klaar om eventuele storingen aan Cv-ketels te verhelpen. In de regio komen wij altijd binnen twee uur voorrijden en bij een afspraak voor de volgende dag spreken wij met een marge van slechts één, hooguit twee uur af.” Zo draagt Salland Installatieservice op een wel heel prettige manier bij aan een veilig en comfortabel thuis.

Kom in ACTIE voor een gezond binnenklimaat
Graag helpt Salland Installatieservice mensen aan een veilig en comfortabel thuis. Wie nu een nieuwe Cv-ketel bestelt, ontvangt maar liefst 25 procent korting op een mechanische ventilatiebox van het merk Duco. Natuurlijk worden zowel de ketel als de ventilatiebox door een vakkundige monteur van Salland Installatieservice geplaatst, waarbij een digitale koolmonoxidemelder en het reinigen van de ventilatiekanalen zeker worden aangeraden. Deze actie geldt tot 1 juli 2018.


Salland Installatieservice
0570 – 531888
info@sallandservice.nl
www.sallandservice.nl

Door Redactie