Snijder Voetexperts, bij u misschien beter bekend als Hallux Podotherapie, gaat verder onder de naam Snijder Voetexperts met dezelfde gezichten en expertise die u van ons gewend bent. Snijder Voetexperts heeft haar praktijken in Raalte, Nijverdal, Hardenberg en Almelo. Door samenwerkingen met fysiotherapeuten, pedicures, osteopaten, orthopedisch schoenmakers en meer expertises, kan de podotherapeut van Snijder Voetexperts voetzorg bieden van A tot Z.

Wat is podotherapie

In de podotherapie worden personen behandeld met voetklachten of klachten aan het houdings- en bewegingssysteem, die voortvloeien uit een afwijkend functioneren en/of afwijkende stand van de voeten.

Wat doen wij?
De podotherapeut van Snijder Voetexperts is specialist in het onderzoeken en behandelen van voet gerelateerde aandoeningen/ klachten.  Ondervindt u tijdens het dagelijkse gaan en staan, tijdens sport of werk hinder van bijvoorbeeld pijnlijke voeten, pijn aan uw enkel, knie of lage rug? Dan is het raadzaam om een afspraak te maken met de podotherapeut.

Door een voettype en houdingsonderzoek kan goed ingeschat worden of een afwijkende voetstand de oorzaak kan zijn van die vervelende pijnklachten in uw lichaam. Er zal ook geprobeerd worden om te achterhalen of de oorzaak van uw pijnklachten kan zijn ontstaan in een specifieke situatie. Het komt met regelmaat voor dat de daadwerkelijke oorzaak van een pijnklacht ontstaat tijdens sport, werk of door het dragen van niet adequaat schoeisel. 

Behandeling van pijnklachten gebeurt veelal door het aanmeten van een paar individuele therapiezolen die uw voetstand/ houding en looppatroon kunnen corrigeren. Deze behandeling kan aangevuld worden met oefeningen, een schoenadvies of een combinatie met bijvoorbeeld fysiotherapie of osteopathie. Wanneer podotherapie niet afdoende is bij een afwijkende voetstand hebben wij de mogelijkheid om samen met de orthopedisch schoentechnicus te kijken voor een juiste behandeling.

Herken uw klacht
Het zelf herkennen van klachten die in aanmerking komen voor onderzoek en behandeling gebeurt vaak in een te laat stadium.

Dat kleine pijntje in de knie, heup, lage rug, kramp of een doof gevoel kan worden veroorzaakt doordat uw ene voet meer is doorgezakt dan de andere. Hierdoor kan een disbalans in uw lichaam ontstaan waardoor eenzijdig druk wordt uitgeoefend op uw gewrichten. Een afwijkende voetstand in combinatie met een disbalans in uw lichaam kan resulteren in bijvoorbeeld gewrichtspijn. Een pijnklacht die u niet direct zult herkennen als een probleem dat te verlichten of te verhelpen is met een podotherapeutische behandeling. Ons advies is vooral niet te lang te wachten met het maken van een afspraak met uw podotherapeut voor een onderzoek.

Slippers en sandalen op maat
In de tuin, binnenshuis of op zomervakantie. Het zijn voorbeelden van momenten waarop we vaak geen schoenen dragen, maar slippers, sandalen of sloffen. Om dan toch de juiste ondersteuning te dragen zijn er volledig op maat gemaakte slippers, sandalen en sloffen met een ‘therapeutische interventie’. Dat wil zeggen: met een op uw voet afgestemd voetbed. De slippers en sandalen zijn er voor zowel dames als heren en verkrijgbaar in vele modellen, kleuren en materiaalsoorten. De slippers worden samen met een van onze podotherapeuten uitgezocht aan de hand van een modellenboek en een stalenboek, zo ontwerpt u uw eigen slipper. Daarna worden de slippers of sandalen aangemeten en uiteindelijk handmatig vervaardigd.

Kijk voor modellen en kleuren op www.sandalinos.nl 

Wanneer u een keuze hebt gemaakt kunt u contact met ons opnemen voor het maken van een afspraak voor uw maatslipper/ sandaal. Podotherapie kan volledig of deels vergoedt worden, dit is afhankelijk van uw aanvullende zorgverzekering.

Snijder Voetexperts
www.snijdervoetexperts.nl
info@snijdervoetexperts.nl
0548 – 20 10 64
WhatsApp: 06 39 89 07 80 

Locatie Raalte
(Melisse)
Melisse 3A
8101 CZ Raalte   

Locatie Raalte
(Medisch Centrum Westdorp)
Jan van Arkelstraat 1
8101 EN Raalte

Door Redactie