Het Zelfregiecentrum Deventer en het Zelfregiecentrum Raalte van Vriendendiensten maken kans op een Appeltje van Oranje, de jaarlijkse prijzen van het Oranjefonds. Met dit project helpt het centrum kwetsbare mensen die meer grip op hun leven willen. Mensen met psychische problemen volwaardig laten deelnemen aan de samenleving staat dit jaar centraal bij de Appeltjes.

Met het Zelfregiecentrum Deventer en Zelfregiecentrum Raalte biedt Vriendendiensten een veilige plek aan mensen met een psychische kwetsbaarheid. Alles draait hier om sociale en maatschappelijke participatie. Daardoor wordt persoonlijk en maatschappelijk herstel gestimuleerd. Bezoekers, onder andere ook buurtbewoners, zijn zelf verantwoordelijk voor het runnen van deze twee centra, met ondersteuning van betaalde coördinatoren.

Door middel van een online stemming (https://www.appeltjevanoranje.nl/projecten/zelfregiecentra-van-vriendendiensten) die duurt tot en met 20 januari, kan iedereen op het project stemmen. Van de veertig kanshebbers gaan er tien door naar de finale. Uiteindelijk kiest een jury hier drie winnaars uit, die in mei de prijzen van 15.000 euro ontvangen uit handen van koningin Máxima.

STEM

Door Redactie