Op zondag 3 september staat de 48e editie van de Stoppelveldrit gepland, georganiseerd door Fietstoerclub Heikera vanuit Raalte. Deelnemers hebben de keuze uit afstanden van 40, 60, 100 of zelfs 150 kilometer. 

De start en finish vinden plaats bij Brasserie Zwakenberg, gelegen aan de Schoolstraat 11 in Raalte.

Routes

De routes van de ‘Roy Seine Bike Totaal Stoppelveldrit’ leiden je door de betoverende landschappen van de Luttenberg en de Eelerberg in noordoostelijke richting. De 40 km route buigt af naar Lemele, terwijl de langere routes richting Den Ham gaan. De twee langste routes nemen je mee door het pittoreske Vechtdal en voeren onder andere langs Diffelen en Lutten, om vervolgens via Stegeren en de imposante Lemelerberg weer terug te keren naar Raalte. Elke route heeft één ding gemeen: een gevarieerde en boeiende omgeving.

Routeaanwijzingen en rustpunten De routes van 40 en 60 km worden duidelijk aangegeven met pijlen, terwijl de 100 en 150 km routes beschikbaar zijn als gps-routes voor smartphones en fietscomputers. Alle routes zijn gemakkelijk te downloaden vanaf de Heikera website. Onderweg kun je genieten van rustpunten zoals restaurant De Driesprong in Lemele (op 45 km), restaurant De Nieuwe Brug in Ommen en Vogelpark Lorkeershoeve in Lutten (op de 100 en 150 km routes).

Deelnemen en inschrijven

Dit jaar is Brasserie Zwakenberg aan de Schoolstraat 11 in Raalte het vertrek- en eindpunt voor alle routes. Deelnemers kunnen starten tussen 8:00 en 11:00 uur (voor de 100 en 150 km) of tussen 9:00 en 11:30 uur (voor de 40 en 60 km). Voor de veiligheid van wielrenners is het dragen van een fietshelm verplicht, en andere deelnemers wordt dit sterk aangeraden.

Voorinschrijving en meer informatie

Om het inschrijvingsproces soepel te laten verlopen, worden NTFU-leden vriendelijk verzocht om zich vooraf in te schrijven via de Heikera website. Hier vind je ook meer informatie over de deelname en routes. Natuurlijk is het ook mogelijk om je ter plaatse aan te melden. De kosten kunnen met pin worden voldaan.

Heb je vragen over de rit? Neem dan contact op met de toerleider, John Ruiter van Fietstoerclub Heikera, via telefoonnummer 06 50 85 99 60 of per e-mail: johnruiter@ziggo.nl.

Door Redactie